Helsinkiläisen Bar Runarin cocktail-velhot Joona Muittari (vas.) ja Jesse Halt saapuvat Tampereelle luomaan cocktail-juomakumppanit Kajon menulle. Pitkä illallinen cocktail-parituksin on tarjolla 17.4. sekä 18.4. Kuva: Bar Runar

Kajo juhlii 6-vuotissynttäreitäan upean yhteistyön merkeissä, kun Bar Runar saapuu Tampereelle huhtikuussa. Helsinkiläiset baarimestarit Joona Muittari ja Jesse Halt yhdistävät cocktailit Kajon annosmakuihin tyylillä ja taidolla.

Kajo ja Runar ovat tuttuja toisilleen ja tempaisseet aikaisemminkin yhteistyöt tulille. Kulinaarivoimien yhdistäminen syntymäpäiväjuhlistuksen tiimoilta syntyi siis hyvin luontevasti, kun Runarin tiimi ehdotti Kajossa kyläilyä.

– Kun istuimme porukalla alas fiilistelemään ja suunnittelemaan asiaa, oli Runarin porukalla heti kunnianhimoinen idea lähteä tekemään cocktail-paritukset pitkälle menulle. Koska vannomme Vellun kanssa kokonaiselämyksen nimeen, innostuimme heti ideasta, ravintoloitsija-sommelier Marko Simunaniemi kertoo.

– Yhteistyöt ovat muutenkin aina innostavia. Ne tuovat uutta näkökulmaa omaan tekemiseen puolin ja toisin. Samalla ne ovat myös tilaisuuksia haastaa itseään kehittymään ja keksiä keinoja nostaa omaa tuotetta aina vaan uudelle tasolle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ravintola Kajo (@kajoravintola)

Vuonna 2016 perustettu Runar on alan toimijoiden arvostama, ulkomailla asti näkyvyyttä saanut boutique-hotelli F6:n aulabaari. Runar ravistee reippaasti käsityksiä tavanomaisesta hotellin baarista, sillä kyseessä on jotain isosti enemmän: persoonallinen hyvän fiiliksen kokonaisuus, joka yhdistää cocktaileissaan vahvan käsityön, kekseliäisyyden, suuret maut sekä ravintolakeittiöistä tutut tekniikat. Runarin väki on siis kajolaisten kanssa samaa maata.

– Päätimme käyttää runkona senhetkistä Oodi luonnolle -menuamme. Annoimme Runarin päätyyn pohjaspeksejä sekä makuja ja siellä alettiinkin heti ideoida ja testailla cocktaileja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Runar Helsinki (@runarhelsinki)

Kaikki illallisen juomat ovat Runarin käsialaa aperitiivista alkaen. Helsinkiläiset saapuvat Tampereelle jo pari päivää ennen h-hetkeä tekemään lopputestailuja ja juomahiontaa suljettujen ovien takana.

– Testaamme yhdessä kaikki juomat annosten kanssa ja cocktailit viilaillaan sointumaan annoksiin. Keskiviikkona ja torstaina otetaankin sitten iloisia ihmisiä sisään nauttimaan, Simunaniemi summaa iloisesti.

Illallinen cocktail-parituksilla on tarjolla Kajossa keskiviikkona 17.4. sekä torstaina 18.4.
Kateajat ovat 17:00, 18:00, 19:00, 20:00 ja 21:00

Oodi Luonnolle -menu 90 € / henkilö
Cocktail-paritukset menulle 70 € / henkilö

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Kajossa villi visio, taito ja yhteishenki tiivistyvät timanteiksi laseihin sekä lautasille

Innostava, innovatiivinen, luontoisan tekemisen tinkimättömyyttä laseissa ja lautasilla, keittiössä sekä salissa. Jälleen Suomen 20 parhaan ravintolan joukkoon rankattu Kajo ei ole ravintola, jossa käydään...

Kovan luokan keittiömestarit liha-asialla – dry aged -pihattopossua ravintolakeittiöihin

Joint by Joint Meat Corp. on kahden keittiöammattilaisen pyörittämä raakakypsytettyihin lihoihin erikoistunut yritys. Polttoaineena toimii palo kehittää uutta ja jalostaa hyvästä huikeaa.
Pizzaravintola Tampere - Puisto

Näissä ravintoloissa Tampereella ruoka valmistuu avotulella tai grillaten

Grillaamisen ja avotulella ruoan valmistamisen sesonki on etenkin kesällä, mutta raaka-aineet ovat aina tulilla näissä Tampereen huippuravintoloissa.

LOS POLLOS BAR & GRILL RAVINTOLA DABBAL RAVINTOLA SAIVO BODEGA SALUD RAVINTELI HUBER RAVINTOLA PUISTO KAJO RAVINTELLI BERTHA