Courtyard Tampere Cityssä on 11 kerrosta, 229 huonetta, joista yksi on junior-sviitti, sekä 458 vuodepaikkaa. Kuva: Courtyard by Marriott

30-vuotta täyttävän Tampere-talon yhteyteen suunniteltiin alusta alkaen myös majoitustiloja. Courtyard by Marriott -hotellin myötä ne saatiin, mikä tekee kokonaisuudesta maailmanlaajuisesti harvinaisen hienon. Arkkitehtonisesti sulavasti yhteen sopivat ja loistosynergian talot palvelevat tiiminä niin kongressi-, kulttuuri- kuin liikematkailijoitakin vetäen varmasti yhä enemmän väkeä Tampereelle.

Courtyard by Marriott Tampere Cityssä on 11 kerrosta, 229 huonetta, joista yksi on junior-sviitti, sekä 458 vuodepaikkaa. Tampere-talon aulasta on kulku suoraan hotellin puolelle, mikä tekee majoittumisen helpoksi ja mukavaksi niin erilaisiin tapahtumiin osallistuville kuin järjestäjätahoillekin.

Moneen otteeseen palkitusta Dream Hostellista ja Hotellista tuttu Ville Virkki siirtyi hotellinjohtajaksi vaimonsa jäädessä vetämään yhteistä hostellitoimintaa. Marriottiin Virkkiä veti muiden muassa asiakaslähtöisyys.

– Olen toiminut 10 vuotta yrittäjänä. Hostelli-maailmassa olemme aina olleet kaupungin ykköspaikkoja asiakastyytyväisyydessä. Courtyardin arvoihin kuuluvat ne samat meille tärkeät asiat: asiakkaiden aito kohtaaminen ja läsnäoleva ammattitaitoinen palvelu, Virkki summaa.

Tiimiin seulottiin useamman sadan hakijan joukosta moniosaava tiimi, jota on koulutettu pitkään, intensiivisesti ja tarkasti.

Cocktaileja, mocktaileja, paikallisia pienpanimotuotteita

Ravintolapäällikkönä toimii Aleksi Hell, ympäri maailmaa baarihenkilöstöä kouluttanut cocktail-osaaja.

Jani Mikkonen on mies baaritisikin ja olut- sekä viinivalikoiman takana.

– Cocktail-puolella meillä on klassikkolista, mutta myös talon omia cocktaileja, joissa näkyy paikallisuus ja suomalaisuus. Niissä käytetään esimerkiksi Lapin marjoja, kuvailee Hell.

Myös mocktailit eli alkoholittomat coctailit ovat merkittävässä roolissa. Esimerkiksi liikematkailijoiden työturneet kun eivät enää nykyvuosikymmeninä ole kovin kosteita, vaan terveystietoisen kuntosali- ja salaattipitoisia.

– Monet asiakkaistame ovat nimenomaan business-matkailijoita, joille haluamme tarjota ylpeydellä laadukkaita alkoholittomia juomia.

Viini- ja olutlistan on suunnitellut Jani Mikkonen, joka on tuttu mm. Gastropubeista, Nordic Brewerysta sekä juomien maahantuontiyritys AOC51:stä. Juomatarjonnassa Mikkonen miksaa sekä kansainvälisyyttä että paikallisuutta.

– Paikallisia oluita löytyy esimerkiksi tamperelaiselta Kaleva Brewingilta ja akaalaiselta Hopping Brewstersilta. Alkoholittomissa juomissa on tamperelaisen The Good Guys Kombuchan tuotteita, kertoo Mikkonen.

Tomahawk-pihvi, päivän kala ja klassikkoannoksia listalla

Club sandwich, caesarsalaatti ja burger ovat klassikkoannoksia, jotka löytyvät jokaisen Marriottin listalta kautta maailman. Niiden lisäksi keittiömestari Sakari Savolainen tiimeineen on luonut tarjolle steakhouse-tyylisen menun, jolta asiakas voi itse koostaa annoksensa eri komponentit valikoiden.

– Listalta löytyy muiden muassa päivän kala. Lihavaihtoehtoina on esimerkiksi kotimaista marmorifileetä ja edullisempaa ulkofileetä. Halusin myös jotain luullista lihaa listalle, joten sinne otettiin myös tomahawk. Se tulee Reinin lihalta käsityönä juuri meille sopivaksi leikattuna, Savolainen valottaa.

Hyvin harvoin kaupungin ravintolakentällä tarjolla nähdyllä tomahawkilla on tuhdisti kokoa ja annos onkin kahdelle jaettavaksi suunniteltu.

Keittiömestari Sakari Savolainen kuvailee ravintolan tyyliä steakhouse-henkiseksi, jossa asiakas voi koostaa annoksensa mieleisekseen.

– Laatu on meille kaikkein tärkeintä. Olemme kansainvälinen hotelli ja ravintola, joten teemme myös kansainvälistä ruokaa. Paikallisuuteen ja suomalaisuuteen mennään sitten tuotetasolla, kuvailee Savolainen keittiön linjaa.

Arkisin tarjolla on lounasta, joka päivä illallista kuten aamiaistakin. Ravintolan ja baarin aukioloaikojen ulkopuolella palvelee hotellin market.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Yhteys ja yhteistyö tapahtumarikkaan Tampere-talon ja Marriottin välillä on maailmanlaajuisestikin melko ainutlaatuinen kombo, joka yhdistää niin oopperan, baletin, viihdekonsertit, museovierailut kuin kongressitkin kansainvälisen tason majoitukseen. Majoitus lisää varmasti Tampere-talon mutta myös koko kaupungin vetovoimaa entisestään. Kuva: Tampere-talo