Henriksin kokki Valtteri Hakkarainen aikoo pistää grillin kuumaksi ravintolarakennuksen vehreällä sisäpihalla.

Ravintola Henriksin loppukesän pikkurahan pop up -syötäväiset ovat grillipainotteisia ja grilli tulee hehkumaan kuumana jopa ravintolarakennuksen sisäpihalla.

PÖYTÄVARAUS
MAINOS

– Vaikka teen mielelläni à la carte -annoksia ja menuja, olen myös ronskimman ruoan ystävä. Ja grilliruoka kuuluu kesään, pop up -ravintolasta vetovastuun innokkaasti ottanut kokki Valtteri Hakkarainen kuvailee.

Possunkylkeä ja grillivihannekset. Kuva: Valtteri Hakkarainen

Tarjolla tulee olemaan mm. hot dogia, ribsejä sekä Valtterin omin käsin juureen leipomaa rieskaa erilaisin täyttein.

– Täytevaihtoehtoina on paria eri lihaa, savumuikkua ja kasvisversio. Kaikki annokset muuttuvat muutenkin vähän päivän, sään, fiiliksen ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Käyn päivittäin Kauppahallista ja torilta hakemassa niin kalaa, lihaa kuin kasviksiakin.

Henriksissä on ollut jo vuosia valittavissa kokonainen kasvismenu, ja pop up tulee varmasti tarjoamaan kunnon valikoiman myös kasvisannoksia. Kasvisruokapuolta tullaan myös kehittämään edelleen tapahtuman aikana.

– Ammennamme pop upin pohjalta uusia kuvioita myös Henriksin syksyyn, Hakkarainen paljastaa.

Pop up on varmasti myös mainio keino saada Henriksissä vielä vierailemattomat, valkoisia pöytäliinoja ehkä empien silmäilevätkin toteamaan, että kyseessä on perin lupsakka ruokaravintola, jonne voi piipahtaa rouheammallekin ruoalle ja mainiolle pienpanimomaltaiselle. Monipuolisena suositusjuomana toimiikin Pyynikin Käsityöläispanimon kesäinen Sessio Wheat -vehnäolut, mutta myös kuplivaista on tarjolla kohtuuhintaan. Pop up -tempauksen aikanakin myös à la carte -listalta on mahdollista tilata.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuva: Valtteri Hakkarainen

PÖYTÄVARAUS

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Good France – Syö ateria UNESCOn maailmanperintöä

Paikallista ja ranskalaista ruokaperinnettä yhdistelevä maailmanlaajuinen Good France -tapahtuma järjestetään neljatta kertaa keskiviikkona 21. maaliskuuta 2018. Tampereella ravintoloissa on tapahtumia koko lähes jokaiselle viikon...

Henriksin lauantaibrunssi on astetta rennompi runssi

Taas tuli yksi syy lisää rentoilla lauantaisin ja jättää aamupalakokkailut ammattilaisten käsiin. Henriks on alkanut tarjota rentoa "runssia" lauantaisin klo 12-15.

Napue-giniä, katajaa, teriyakia – Henriksin à la carten uudet kujeet

Keittiömestari Petri Peltolan ohjastama keittiötiimi on uudistanut Henriksin herkut sesonkia seuraillen. Lautasille on tiensä löytänyt niin maineikas Napue-gini, katajagraavattu lohi, paahdettu possunkylki kuin lähivesien...