Henriksin kokki Valtteri Hakkarainen aikoo pistää grillin kuumaksi ravintolarakennuksen vehreällä sisäpihalla.

Ravintola Henriksin loppukesän pikkurahan pop up -syötäväiset ovat grillipainotteisia ja grilli tulee hehkumaan kuumana jopa ravintolarakennuksen sisäpihalla.

PÖYTÄVARAUS

– Vaikka teen mielelläni à la carte -annoksia ja menuja, olen myös ronskimman ruoan ystävä. Ja grilliruoka kuuluu kesään, pop up -ravintolasta vetovastuun innokkaasti ottanut kokki Valtteri Hakkarainen kuvailee.

Possunkylkeä ja grillivihannekset. Kuva: Valtteri Hakkarainen

Tarjolla tulee olemaan mm. hot dogia, ribsejä sekä Valtterin omin käsin juureen leipomaa rieskaa erilaisin täyttein.

– Täytevaihtoehtoina on paria eri lihaa, savumuikkua ja kasvisversio. Kaikki annokset muuttuvat muutenkin vähän päivän, sään, fiiliksen ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Käyn päivittäin Kauppahallista ja torilta hakemassa niin kalaa, lihaa kuin kasviksiakin.

Henriksissä on ollut jo vuosia valittavissa kokonainen kasvismenu, ja pop up tulee varmasti tarjoamaan kunnon valikoiman myös kasvisannoksia. Kasvisruokapuolta tullaan myös kehittämään edelleen tapahtuman aikana.

– Ammennamme pop upin pohjalta uusia kuvioita myös Henriksin syksyyn, Hakkarainen paljastaa.

Pop up on varmasti myös mainio keino saada Henriksissä vielä vierailemattomat, valkoisia pöytäliinoja ehkä empien silmäilevätkin toteamaan, että kyseessä on perin lupsakka ruokaravintola, jonne voi piipahtaa rouheammallekin ruoalle ja mainiolle pienpanimomaltaiselle. Monipuolisena suositusjuomana toimiikin Pyynikin Käsityöläispanimon kesäinen Sessio Wheat -vehnäolut, mutta myös kuplivaista on tarjolla kohtuuhintaan. Pop up -tempauksen aikanakin myös à la carte -listalta on mahdollista tilata.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuva: Valtteri Hakkarainen

PÖYTÄVARAUS

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Henriksin uudet Ruokavuosi-illalliset alkavat – 15.6. pitkä KESÄ-illallinen

Ravintola Henriks heittäytyy kesän makujen vietäväksi aivan uudenlaisen Ruokavuosi-illastuksen myötä. Keittiömestari Valtteri Hakkarainen sai idean luoda ja tarjota neljä kertaa vuodessa aivan erityinen illallinen....

Henriksin kabinetit muuntuvat brunssille, juhliin ja kokouksiin

Henriksin ravintolasalin takaosasta on käynti rauhallisiin ja kauniisiin kabinettitiloihin, jotka muotoutuvat monenlaisten yksityis- ja yritystilaisuuksien näyttämöksi palavereista häihin, karonkkoihin, luokkakokouksiin ja syntymäpäiväjuhliin. Suurempaan kabinettiin mahtuu...

Henriksin lauantaibrunssi on astetta rennompi runssi ja lasillinen kuplivaa

Taas tuli yksi syy lisää rentoilla lauantaisin ja jättää aamupalakokkailut ammattilaisten käsiin. Henriks on alkanut tarjota rentoa "runssia" lauantaisin klo 12-15.