nordic brewery tiimi kohokohdat
Atte Toikkanen, Hanne Halonen ja Jani Mikkonen keittelevät hyvän meiningin klassisia oluita.

Sääksjärvellä jytää saksalainen Scooter ja keittyy brittityylinen olut. Gastropubien oma panimo onkin kaikkinensa kuin oodi perinteikkäiden olutmaiden perinteikkäälle oluenpanotaidolle ilman maustekikkailuja. Nordic Brewery keskittyy puhtaaseen perusolueen. Ja rempseään meininkiin.

– Meillä on täällä saksalainen musiikkiteema. Välillä jorataan täysillä, Jani Mikkonen paljastaa ja väittää vinkeästi musiikin tuovan omia makunyanssejaan parhaillaan tekeentymässä olevaan olueen.

Musiikin lisäksi myös hygieniasta ollaan tarkkoja. Ne opit ovat porautuneet syvälle selkärankaan ja Mikkonen toteaakin 80% ajasta toimivansa pikemminkin siivoajana kuin oluen valmistajana.

Joonas Koivisto vetää panimoa, mutta ympärillä on tiukka tiimi juoma-ammattilaisia monelta saralta. Mm. Mikkonen. Kumpikin olutvelho on laatinut aikanaan Mustialan pienpanimokurssilla omat oluet ja sen jälkeen keittelyn parissa on tullut puuhattua panimolla jos toisellakin. Koivisto on ollut mm. viime kesän Malmgårdilla hommissa.

Oma panimo on mainio tilaisuus myös muille Gastropubien antaumuksella juomiin suhtautuville työntekijöille sukeltaa syvemmälle oluen maailmaan. Gastropub Tuulensuun ravintolapäällikkö ja juomataituri Hanne Halonen onkin viihtynyt panimolla olutoppia ammentamassa – yhdessä olutäijien kanssa hanureita heilutellen.

– Bad Boys Bluen You’re A Woman on hyvä hiivabiisi, Halonen virnistää.

Panimojengi on ollut ahkerana ja ensimmäiset ulos myyntiin tulevat oluet siemaillaankin näillä näkymin Rillingissä jo 26.5. Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuman startatessa. Silloin siemailtavaksi saadaan Britti Pale Ale, Britti Bitter ja American Pale Ale. Vehnäistäkin ehkä maistellaan, mikäli se suinkin ehtii valmistua.

Mikkonen kertoo olevansa Koiviston kanssa niitä vanhan koulukunnan olutmiehiä, jotka ovat tykästyneet brittityylisiin bittereihin ja muihin kikkailemattomiin perinteisiin oluisiin ja jatkaa, että heidän valmistamansa maltaiset eivät ole trendikkäitä ja seksikkäitä.

Mutta mikä voisi olla seksikkäämpää kuin Scooterin tahdissa pantu bitter? Ja eikö IPA-buumista ole saatu jo yllin ynnä kyllin? Allekirjoittanut ainakin kaipailee jo takaisin oluen alkulähteille. Yksi niistä pulputtaa Sääksjärvellä.

KOTISIVU

Lue myös: Gastropubeille oma panimo – Nordic Breweryn takana kovan luokan olutosaajat

Teksti: Ronja Honko Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy
nordic brewery mikkonen kohokohdat