dabbal burgeri 2 kohokohdat
Dabbalin burgersämpylän sisälle on kätketty kylmäsavuporoa ja puuhiiligrillissä pyörähtänyt pihvi lappilaisesta naudasta. Savuporon makua täydentää savumajoneesi.

Lapland Hotellin ravintola Dabbal tarjoilee lounaan ja illallisannosten lisäksi myös krouvimpaa, mutta silti huolella hyvistä raaka-aineista tehtyä purtavaa, kuten porosandwicheja ja lohipizzaa. Samoin Dabbalissa laaditaan aivan omanlaisiaan hampurilaisia vahvasti lappilaisessa hengessä.

dabbal marsalkka olut kohokohdat– Me emme laita burgeriin pekonia, vaan viipaleen kylmäsavuporoa. Se on aika vänkää! Toki pihvikin on tehty lappilaisesta naudasta ja ranskalaiset lappilaisesta puikulasta, keittiömestari Tomi Schulze kuvailee.

Pehmoisen briossisämpylän sisälle on kätketty kylmäsavuporoa ja puuhiiligrillissä pyörähtänyt pihvi lappilaisesta naudasta. Savuporon makua täydentää savumajoneesi – pikkelöity punasipuli taas tuo kokonaisuuteen hapokkuutta.

Mikä Schulzen mielestä sitten on hyvän hampurilaisen salaisuus?

– Jos ihan kärjistetään, niin kyllähän se on pihvi ja sämpylä. Jos ne ovat kunnossa, niin niillä pääsee jo pitkälle. Jos yksityiskohtaisemmin miettii, niin pihvin paistaminen sopivan punertavan mediumiksi mielellään avotulella. Ja kun kokonaisuudessa on sopivassa suhteessa suolaa ja hapokkuutta, niin siinähän se on.

Dabbalin savuaromisen burgerin kylkeen sopii muuten mainiosti Saimaan Juomatehtaan Marsalkka tumma luomulager.

Poroburgeri ja puikulaperunaranskalaiset 18e

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
dabbal burgeri kohokohdat
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY