Viinillisen Viikonlopun illalliskokonaisuus on perinteisesti yllätys, mutta yhden annoksen suostuu Viitala annoskavalkadista jo paljastamaan: Hauhalan hanhifarmin hanhenrintaa kartanon keittiön yrttisuolassa graavattuna, aprikoosipyreetä ja mustaherukkaa

Lempäälässä sijaitsevan Vaihmalan Hovin Viinillinen Viikonloppu on suosionsa myötä kasvanut jo kaksipäiväiseksi. Nyt Vaihmalan juhlasalissa viini-illastetaan sekä perjantaina että lauantaina piemontelaisen Rovellotti-viinitilan jaloin juomin.

– Asia on ollut ilmeisesti laadultaan riittävän hyvä herättääkseen kulinaristisen asiakaskunnan huomion, toteaa keittiömestari Pasi Viitala tyytyväisenä.

Perjantaina paikalle saapuu kattauksen täydeltä Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäseniä makuihin syventymään. Lauantaille on vielä jokusia paikkoja jäljellä. Moni Viinillisen viikonlopun aikaisemmin kokenut varaa paikkansa seuraavaan viinisessioon jo hyvissä ajoin. Entistä enemmän myös majoituksineen päivineen.

Lue myös:

Lahjakortti Vaihmalan Hovin Kupliville illallisille 2020

Illallisen vierasmäärä halutaan pitää niin pienenä, että tilaisuuden tunnelma säilyy. Juhlasalissa illastetaankin aina maksimissaan 50 vieraan voimin.

– Tunnelma on aivan omanlaisensa, intensiivinen ja läsnäoleva, mutta kuitenkin rento. Jos vieraita olisi enemmän, se voisi kadota.

Illallisella keittiö laajenee salin puolelle, sillä salin seinustalle tuodaan pöytä, josta annokset nostetaan pöytiin vietäviksi. Vieraat pääsevät siis seuraamaan keittiötiimin toimintaa ja vaikkapa jutustelemaan käsillä olevista ruoka-antimista.

Illalliskokonaisuus on perinteisesti yllätys, mutta yhden annoksen suostuu Viitala annoskavalkadista jo paljastamaan: Upposuolattua hanhenrintaa. Annosta hiottiin pitkään ja hartaasti, mutta lopputulos löikin keittiötiimin lopulta ällikällä.

– Olemme sitä mieltä, että olemme nyt löytäneet kuivatuista lihoista parmankinkkua paremman tuotteen!

Hauhalan hanhifarmin hanhenrinta lepää 48 tuntia suolassa, jonka jälkeen sitä kuivataan pari viikkoa nahkapuoli alaspäin. Illallisella hanhea tulee löytymään lautaselta kevyesti pariloidun briossin päällä kaverinaan aprikoosi-omenapyreetä, mustaherukasta ja appelsiininkuoresta valmistettu Cumberland sekä friteerattua salviaa ja palsternakkaa.

Koska Viinillisestä Viikonlopusta halutaan luoda illastajat arjesta irtauttava ja eheä kokonaisuus Vaihmalan Hovin vieraille, sisältyy hintaan tastingin ja illallisen lisäksi myös edullisesti hinnoiteltu majoitus aamiaisineen. Näin nauttimaan ja rentoutumaan pääsee kokonaisvaltaisesti vailla huolta kyydistä kotiin. Illallisen päätteeksi voi vain sujahtaa puhtaiden lakanoiden väliin unille, ja herätä uuteen aamuun pöytiintarjoilluin aamiaisherkuin.

Toki Vaihmalan Hoviin voi saapua myös yöpymättä, pelkkään tastingiin ja illalliselle paikan ostaen, mutta pakettiin sisältyvä majoitus on hinnoiteltu tavallista edullisemmaksi ja majoittumaan erityisen houkuttavaksi. Lisäksi pitempään Vaihmalan Hovin seesteisessä tunnelmassa viipyminen mahdollistaa myös miniloman höystämisen vaikkapa rentouttavin day spa -hoidoin.

 

Viinillinen Viikonloppu -pakettiin kuuluu:

Tervetuliaismalja
Majoitus kahden hengen huoneessa
Viinitasting
Winemaker’s Dinner viineineen
Aamiainen pöytiintarjoiltuna

Hinta 219 €/hlö/2 HH

Ilman majoitusta viinitasting ja 8 ruokalajin illallinen juomineen 169 €/hlö.

 

Vaihmalan Hovi
Vaihmalantie 144
37500 Lempäälä
vaihmalanhovi.fi

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy