Rottien pyhimys

Esitys juhlistaa Hämeenlinnan Teatterin 120-vuotisjuhlaa

Hämeenlinna teatteriesitys: Rottien pyhimys Hämeenlinnan Teatterissa syyskaudella 2023

[TAPAHTUMA MENNYT]
  TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

la 14.10. Aika: 13:00
Hämeenlinnan Teatteri | Hämeenlinnan Teatteri, Keinusaarentie 5, Hämeenlinna | iCal

Hämeenlinnan Teatterin Päänäyttämöllä esitetään syyskaudella 2023 näytelmää Anneli Kannon vereväkielisestä romaanista, joka kertoo kiehtovasti Hattulan Pyhän Ristin kirkon kuvien synnystä ja maalaa keskiaikaiset ihmiset, väkevine tunteineen, silmiemme eteen.

Hattulan pitäjässä uusi uljas kirkko on valmistunut ja se tarvitsee seinilleen maalaukset jumalan kunniaksi ja kirkkokansan opetukseksi. Työhön palkataan kaukaa Ruotsinmaalta kirkkomaalarimestarit Andreas Pictor, Mestari Martinus ja apupoikansa Vilppu. Maalarien saapuminen syrjäiseen pitäjään aiheuttaa hälyä kyläläisissä, sillä edustavathan he sivistystä, taiteilijuutta ja jumalaista mystisyyttä, jota harvoin on Hattulassa nähty.

Työn edistyessä sattuu apupoika Vilpulle onnettomuus, joka pakottaa mestarit etsimään apuvoimia. Kun muita tarjokkaita ei ole, joutuvat he palkkaamaan avukseen tiilimestarin orvon Pelliinan. Hänen pestaamisensa herättää kuohuntaa, onhan hän nainen, syrjäläinen ja usean mielestä mieleltään epävakaa, mutta osoittautuu taitavaksi ja nopeaoppiseksi. Ja niin maalaminen pääsee vauhtiin intohimolla, vimmalla ja käänteillä, joita kukaan ei olisi voinut aavistaa.

Teksti Anneli Kanto
Ohjaus Milko Lehto
Dramatisointi Milko Lehto ja Katja Krohn
Lavastussuunnittelu Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu Anne Laatikainen
Kuvasuunnittelu Toni Haaranen
Valosuunnittelu Jari Vuori
Äänisuunnittelu Lauri Malin

Rooleissa
Antti Virmavirta, Mikko Nousiainen, Sonja Silvander-Valo, Henna-Maija Alitalo, Jyri Ojansivu, Katariina Kuisma-Syrjä, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Lasse Sandberg, Miika Suonperä, Panu Valo

 


Tapahtumat > Teatteri ja tanssi


Rottien pyhimys
la 14.10.
Aika: 13:00
Hintaluokka: 42€ Peruslippu
Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Hämeenlinnan Teatteri Hämeenlinnan Teatteri
Hämeenlinnan Teatteri, Keinusaarentie 5
Hämeenlinna

Hotellit läheisyydessä

Yli satavuotias Hämeenlinnan Teatteri tarjoaa omaleimaisen ja taiteellisesti korkeatasoisen ohjelmiston Verkatehtaan tiilirakenteisessa kulttuuriympäristössä. Teatterisalissa on 350 hengen katsomo. Melko kookkaassa, mutta silti intiimissä katsomossa näkee ja kuulee hyvin kaikilta paikoilta.

Hämeenlinnan Teatteri on laadukas ja sijainniltaan loistava teatteri kaupunkimatkailijalle. Esimerkiksi Hämeenlinnan rautatieasemalta on teatteritalolle vain 450 metriä.

Hotelli Hämeenlinnan Teatterin läheisyydessä

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 1,1 KM 

Ravintoloita Hämeenlinnan Teatterin läheisyydessä

Opas Hämeenlinnan parhaisiin ravintoloihin – TOP 10 RAVINTOLAT

Hämeenlinnan Teatteri KOHOKOHTIA