Rauma Blues 2022

  125
  Rauma Blues Festival 2022
  Vanessa Collier. Photo © Remo Neuhaus

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  to 11.8. - la 13.8.
  Tapahtumateltta | Vähämaanpuisto, Rauma | iCal

  Kolmipäiväinen Rauma Blues 2022 järjestetään elokuun toisena viikonloppuna torstaista lauantaihin 11.8—13.8.2022.

  Lauantaina 15.8. pääkonserttiin saadaan rutkasti kansainvälistä mimmienergiaa, kun lauteille nousevat Vanessa Collier Yhdysvalloista ja Kyla Brox Isosta-Britanniasta. Blueskitarakuninkuutta pääkonsertissa edustaa yhdysvaltalainen Toronzo Cannon.

  Festivaali tunnetaan vuodesta toiseen tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta.

  http://www.youtube.com/channel/UC6opJT-SfDiVyZdcDaYXlZw

  Toronzo Cannon tuo Chicagon Raumalle: ”Annamme teille kaikkemme 100-prosenttisesti!”

  http://www.youtube.com/channel/UC6opJT-SfDiVyZdcDaYXlZwChicago Bluesia edustava Toronzo Cannon uhmaa kaikkia odotuksia. Ainutlaatuinen lauluntekijä Cannon ei ole pelkästään purevaa ja polttavaa kitarointia, vaan myös sielukasta laulua. Tämä paikallisbussinkuljettaja sulattaa vahvan, rock-vaikutteisen blueskitaransa soiton omiin yksityiskohtaisiin elämäntarinoihinsa ja luo siten omaa bluespolkuaan.

  Toronzo Cannon. Photo © Mike White.
  Toronzo Cannon. Photo © Mike White.

  Cannon on yksi kansainvälisten lavojen sähköistävimmistä Chicago Blues -artisteista vuosikymmeniin. Hänen live-esiintymisensä keräävät kerta kerralta kiittävämpää ylistystä ja aina kasvavaa fanikuntaa. Uusimman The Preacher, The Politician Or The Pimp -albuminsa myötä Cannon määrittelee nykyajan bluesin uudelleen omalla visiollaan. Biiseissä kuullaan niin päivänpolttavaa kommentointia, totuuden torvea kuin Cannonin omalaatuista huumoriakin. Kaiken keskiössä on syvä laulu ja hehkuva kitara.

  Biisien inspiraatio löytyy Cannonin isovanhempien viisaudesta ja vuosien mittaisesta ihmisten kohtaamisista bussia ajaessa. Laulut kertovat ajattomia tarinoita tutuista jokapäiväisistä arjen kokemuksista, mutta epätavallisella tavalla. Kaiken tämän Cannon tarjoilee raumalaisyleisölle panoksiaan säästelemättä.

  – Tiedän Rauma Bluesin hienojen musiikoiden kattauksista vuosien mittaan. On kunnia olla mukana esiintymässä Kylan ja Vanessan kanssa, ja vieläpä festareilla, joilla on niin pitkät perinteet, sekä paikkakunnalla, jolla en ole koskaan ennen käynyt. Olen esiintynyt Suomessa kerran aiemmin, ja yleisö rakasti bluesia. Uskon, että myös Rauman keikka tarjoaa meille kaikille huimaa hauskanpitoa, Cannon miettii.

  – Tuomme mukanamme todellista Chicago Bluesia, samalla energialla ja hauskanpidolla, kuin tarjoilemme Chicagon bluesklubeillakin. Yhdistämme perinteistä bluesia rockin ja funkin elementteihin ja nykyaikaisiin lyriikoihin. Uskon, että tämä musiikki todella herättää tunteita ja fiilistä. Kiitos jo nyt kaikille, jotka tulevat meitä kuulemaan – annamme teille kaikkemme 100-prosenttisesti!

  Kyla Brox – sielukasta bluesia ja intohimoista esiintymistä

  Kyla Brox on kutsuttu niin sukupolvensa parhaimmaksi naispuoliseksi blueslaulajaksi kuin Manchesterin vastineeksi Aretha Franklinille. Vuonna 2019 parhaaksi artistiksi European Blues Awardseissa valittu Brox on saanut tunnustusta myös monilla muilla palkinnoilla.

  Legendaarisen bluesmuusikko Victor Broxin tytär on kasvanut musiikkiin ja aloittanut uransa jo teini-iässä. Kyla Broxin musiikissa blues ja soul kietoutuvat yhteen erottamattomasti. Brox tuo Rauma Bluesiin lempeän ja rakeisen äänensä sekä ilon ja kivun välisiä rajoja hämärtävän laulunsa, luvaten yleisölle iloa ja aitoja tunteita.

  – Esiinnyn Suomessa ensimmäistä kertaa. Vihdoin pääsemme kokemaan Suomen ja suomalaisen bluesyleisön! Näille festareille pääseminen on ollut toivelistallani jo pitkään. Olemme odottaneet Rauma Bluesissa esiintymistä etenkin nyt, kun olemme joutuneet lykkäämään esiintymistämme jo kahdella vuodella, mutta jo aiemminkin, seurattuamme festivaalin upeita artistikattauksia, Brox hehkuttaa.

  Rauma Blues Festival 2022
  Vanessa Collier. Photo © Remo Neuhaus

  Vanessa Collier: ”Come out and groove with us!”

  Mestarillinen saksofonisti VANESSA COLLIER hallitsee useita muitakin instrumentteja. Musiikissaan hän punoo yhteen funkkia, soulia, bluesia ja rockia. Huippuartisti on tunnettu esimerkiksi vuoden 2019 parhaan puhallinsoittajan Blues Music Awards -palkinnostaan ynnä lukuisista muista Blues Music Awards -ehdokkuuksistaan.

  Vuosien saatossa yhdessä esimerkiksi Annie Lennoxin ja Willie Nelsonin kanssa esiintynyt Collier erottuu yksilöllisyydellään. Kuumalla saksofonillaan ja sielukkaalla laulullaan tämä tulinen esiintyjä ja intohimoinen biisintekijä polttaa pysyvän polun jokaisen kuulijan mieleen.

   


  Tapahtumat > Festivaalit


  Rauma Blues 2022
  to 11.8. - la 13.8.
  Hintaluokka: Useita hintoja Lippu.fi
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Tapahtumateltta
  Vähämaanpuisto
  Rauma

  Hotellit läheisyydessä


  Tapahtumateltta KOHOKOHTIA

 • Ei ilmoitettuja tapahtumia tässä tapahtumapaikassa