maruseki kuha kookosteriyaki 2 kohokohdat

Kun kotiin tilattava purtava alkaa houkuttaa, eivät vaihtoehdot rajoitu enää ainoastaan pizzaan ja kebabiin. Nyt kotiovelleen voi pirrata vaikkapa salaattia tai sushia, sillä kotimainen, ravurimaisen rivakka ruoan tilaus- ja kotiinkuljetuspalvelu Wolt on startannut toimintansa. Moni tamperelainen laaturavintola onkin lähtenyt mukaan palveluun. Japanilaisravintola Maruseki on yksi niistä.

– Ravintolamme sijaitsee täällä keskustan länsipuolella, joten saamme Woltin avulla palveltua helposti esimerkiksi lounasaikaan myös itäpuolella olevia ihmisiä. Tuskinpa kovin moni Rautatienkadun konttorissa työskentelevä lähtisi hakemaan täältä asti esimerkiksi lounasannosta, mutta tilaamalla sen saa helposti, keittiömestari-ravintoloitsija Leo Suzuki kuvailee ravintolansa palvelun uutta aluevaltausta.

Laadukas kotiin tilattava tai itse noudettava ruoka on epäilemättä kasvava ilmiö. Aina ei jaksa tai ehdi laittaa ruokaa itse, mutta silti halutaan ruokailla monipuolisesti ja maukkaasti. Suzuki on huomannut, että etenkin loppuviikosta noutoannosten määrä kasvaa. Ehkä työviikosta väsyneet haluavat pistää suut sushille lempi TV-ohjelmiaan katsellessa. Kerran kuukaudessa Maruseki myös antaa perjantain take away sushi -annoksista 15%:n alennuksen annoksensa suoraan ravintolasta noutaville.

– En näe, että noutoruoka kilpailisi ravintolaruokailun kanssa. Toisinaan sitä haluaa syödä Marusekin ruokaa omassa kodissa, joskus tulla palveltavaksi ravintolaan monipuolisemmin ruoin ja niille sopivin juomin. Toisaalta kotiin ruokaamme tilaava saattaa ihastua siihen ja tulla myös ravintolaan syömään – sama toisinpäin.
maruseki olut makit kohokohdat
Woltin kautta Marusekista voi tilata monia ruokia ja esimerkiksi sushilajitelmia, mutta ihan kaikkea ravintolasta ei suostuta toimittamaan sen vuoksi, että ruokatuotteen halutaan olevan hyvässä kunnossa myös siinä vaiheessa, kun se saapuu asiakkaalle.

– Esimerkiksi jäätelöä sisältäviä jälkiruokia tai tempuraa emme toimita. Koostumus kärsii niissä kuljetusta ajatellen liian nopeasti. Ne on saatava suoraan keittiöstä lautasille ja asiakkaan eteen.

Marusekin lisäksi ruokaa voi tilata muistakin mielenkiintoisista ravintoloista, kuten esimerkiksi

Aussie Barista, Bar Burritosta, La Fiestasta, Hella & Huone Delistä, Purebitesta ja Sitkosta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
maruseki annoksia kohokohdatKOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Näissä ravintoloissa Tampereella ruoka valmistuu avotulella tai grillaten

Grillaamisen ja avotulella ruoan valmistamisen sesonki on etenkin kesällä, mutta raaka-aineet ovat aina tulilla näissä Tampereen huippuravintoloissa. Koska kaikkihan sen tietävät, että puuhiililä grillaamalla...

Marusekissa on sekä grilli että kokki liekeissä – Vartaat tirisevät uudessa japanilaisessa yakitori-grillissä

Japanilainen ruoka mielletään Suomessa helposti pelkäksi sushiksi, mutta Marusekissa on kuitenkin ollut jo vuosia tarjolla myös japanilaisia lämpimiä ruoka-annoksia. Ja nyt keittiössä ollaan puhkuttu...

LA 24.3. | WWF:n Earth Hour kannustaa jälleen ilmastotekoihin ruokalautasella

WWF:n Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään lauantaina 24.3. kello 20.30–21.30. Tapahtumassa näytetään maailmanlaajuinen valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Suomessa kannustetaan Earth...