Tolvilan Kartanon luomukaritsaa, sydäntä ja revittyä lapaa.
Tolvilan Kartanon luomukaritsaa. Tällä kertaa sydäntä ja revittyä lapaa. Muista kuin vaihtuvista lähiruoka- ja päivän kala-annoksista on listalla tarkat kuvaukset.

Wistub Alsace on aloittanut uuden listansa myötä yhteistyön Tolvilan Kartanon lammastilan kanssa. Ravintolapäällikkö Hanna-Leena Oja noutaa ravintolaan luomukaritsanlihaa aivan kotinurkiltaan, Akaan Viialasta.

Wistub Alsacessa on käytetty perinteisesti lammasta aika paljon. Viialassa asuva Hanna keksi, että voisikin hyödyntää uuden kotipaikkakuntansa eettistä ja ekologista karitsanlihantuottajaa, Tolvilan Kartanon lammastilaa.

– Haluan tukea kotipaikkakuntani hienoja yrityksiä, kun se kerran on mahdollista, Hanna kertoo ja lisää ravintolan tekevän muutenkin mielellään yhteistyötä pientuottajien kanssa.

Yhteistyö Tolvilan Kartanon kanssa on alkanut varsin innostuneissa merkeissä puolin ja toisin. Paimen Jarmo Latvanen on yhteistyöstä mielissään ja kiittelee erityisesti sitä, että ravintolaan halutaan ostaa muutakin kuin vain fileetä. Wistub Alsacessa satsataankin monipuoliseen raaka-aineiden hyödyntämiseen, mikä inspiroi ja ruokkii luovuutta.

– Sitä mukaa kun Jarmo ehdottaa, että testatkaa tätä tai tätä, minä vien mukanani erilaista lihaa ravintolaan. Nyt kokeilemme myös sisäelimiä ja Guy hyppii riemusta päästessään niiden kimppuun! Emme haluakaan työstää pelkkää fileetä. Muut ruhonosat ovat mielenkiintoisempia ja mielestämme myös paljon maukkaampia valmistettavia. Toki ne vaativat enemmän ammattiosaamista ja työtä, mutta se myös motivoi meitä, Hanna toteaa.
Guy kokkaa sydäntä ravintolan sydämessä.
Wistub Alsacen keittiömestari Guy Peled.Ravintolassa panostetaan käsityöhön, uusien sekä vanhojen tekniikoiden hyödyntämiseen. Kekseliäs keittiömestari Guy Peled suhtautuu ruoanlaittoon innostuksella. Sain lautaselleni karitsansydäntä sekä perinteiseen tapaan painekattilassa kypsennettyä revittyä karitsanlapaa. Huomenna tarjolla saattaa olla jotain muuta ruhonosaa.

– On mielenkiintoista käyttää raaka-aineita vaihtelevasti. Kun sydämet loppuvat, käytän jotain muuta. Tässähän ei ole sinänsä mitään uutta, vaan pikemminkin vanhaa. Ennen vanhaan hyödynnettiin eläimestä ihan kaikki. Listalla ilmoitamme lähiruoan kohdalla vain raaka-aineet, jolloin luovuudelle jää tilaa. Kun kaikki tehdään alusta asti käsityönä ja annoskokonaisuutta vaihdellen, itselläkin mielenkiinto säilyy, Guy kertoo.

Pienten ja etenkin yrittäjävetoisten ravintoloiden etu on joustavuus ja mahdollisuus ostaa pieniäkin raaka-aine-eriä. Wistub Alsacen työtiimi on siinä mielessä poikkeuksellinen, että työntekijät hoitavat ravintolaa kuin omaansa. Heille on myös annettu paljon liikkumavaraa ja mahdollisuus vaikuttaa. Se innostaa osaltaan myös panostamaan pien- ja lähitoimittajien tarjonnan hyödyntämiseen, vaikka se ei olekaan helpoin ratkaisu. Toisaalta pienet toimittajat myös palvelevat monipuolisin tuottein, kuten esim. poikkeuksellisin lihaleikkauksin. Ravintolaan on muuten tullut Ahlmanin opetusmaatilalta vasikanlihaa jo parin vuoden ajan. Sitä on listalla nytkin.

Kylmäsavulohi-jokiraputerriiniä, talon majoneesia ja vihersalaattia. Mereneläväpuolella myös sinisimpukat valkoviinissä uppopaistetun lantun ja aiolin kanssa kuulostaa mainiolta.
Kylmäsavulohi-jokiraputerriiniä, talon majoneesia ja vihersalaattia. Mereneläväpuolella myös sinisimpukat valkoviinissä uppopaistetun lantun ja aiolin kanssa kuulostaa mainiolta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Villisorsa valmistuu moneksi Wistub Alsacen keittiössä

Laukontorin laidalle on saapunut uuden menun myötä sorsainen syksy. Wistub Alsacen keittiössä kokataan villiä siivekästä monella eri tavalla ja ollaan onnesta omenaisina satokauden raaka-ainerunsaudesta....

Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin...

Vaihtoehto pizzalle – Wistub Alsacen uusi tarte flambée -uuni käy kuumana

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen "pizza", tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina...