wistub alsace terassi kohokohdat

Mille terassille suunnata ruokailemaan rennosti kesäisin annoksin yksin, kaksin tai perheen kanssa? Tai siemailemaan kaikessa rauhassa alsacelaista huippurieslingiä tahi tilkkasen jos toisenkin crémantia? Wistub Alsacen terassi on täydessä kesäterässä, valmiina istuskeltavaksi annoksineen päivän auringonpaisteesta lempeisiin kesäiltoihin.

Wistub Alsacen kesälista on ravintolan omalla twistillä tehty sekoitus ranskalaista ja suomalaista keittiötä. Annokset on valikoitu rentoon kesäkauteen sopiviksi ja viereisen Laukontorin tuotteita hyödyntäviksi.

Ravintola on avoinna koko kesän tiistaista perjantaihin klo 11 alkaen, eli se palvelee myös lounasaikaan. Lauantaisinkin ovet avautuvat jo klo 14. Varsinaista lounaslistaa ei ole, mutta rennon kesämenun annokset sopivat mainiosti lounasruokailtaviksi.

– Kesämenun salaatit ja leivät ovat olleet suosittuja. Myös tarte flambéet ovat todella kysyttyjä, tarjoilija Hanna Vuorenmaa kertoo.

Kesämenun salaatteja ja leipiä saa samoilla täytteillä. Vaihtoehtoina ovat paistettu halloumi tzatzikilla, oliiveilla ja perunasipseillä, graavilohi mummonkurkuilla ja tillituorejuustolla sekä jokiravunpyrstöt sitruuna-jokirapucrumblella ja jugurttimajoneesilla. Lisäksi on kana-caesarsalaatti.

wistub-alsace-terassi-kala-kohokohdat1

Wistub Alsacen kesäisiin kestosuosikkiraaka-aineisiin lukeutuu ahven. Kyseiseisiä eväkkäitä lukuisat kanta-asiakkaat himoten aina odottavat. Tänäkin vuonna suosituimman lämpimän kesäruoan tittelin näyttävät napanneen paneroidut ahvenet remouladekastikkeella, uuden sadon perunoilla ja mummonkurkuilla. Yksinkertaista ja hyvää.

wistub alsace tepponen kohokohdat
Leea Tepponen

Kalaa löytyy myös mielenkiintoisen kalaisan choucrouten muodossa. Perinteisesti lihaisana tunnettu annos onkin saanut eväkkäitä raaka-aineikseen uusien perunoiden ja beurre blancin kavereina.

Pientuottajayhteistyön hedelmistä taas nautitaan Lahdelman tilan luomunaudan ulkofileen ja Viskilän tilan rapean luomukukonrinnan muodossa. Erityisesti luomutuotteita onkin otettu viime kuukausina enemmän valikoimaan.

– Yhteistyö pientuottajien kanssa on vain kasvanut viime talvesta lähtien. On hienoa, että pienet yritykset voivat näin tukea toisiaan, kokki Leea Tepponen toteaa tuotteiden laatuun tyytyväisenä.

Omatuontiviinejä suoraan Ranskan Alsacesta

wistub-alsace-riesling-terassi-2-kohokohdat-300x450Vaikka nälkä ei vatsaa nävertäisikään, voi paikalle poiketa lasillisellekin. Laukontorin laidan ranskalainen tarjoaa nimittäin poikkeuksellisen tilaisuuden päästä tutustumaan Ranskan hienoimpiin viinialueisiin kuuluvan Alsacen rypäleisiin. Ja vieläpä sellaisin viinein, joita ei saa Suomessa mistään muualta. Tai välttämättä kauempaakaan. Ihmiset osaavatkin jo suunnistaa Wistub Alsacen terassille ruoan lisäksi myös omatuontiviinien perässä.

Nykyään tarjolla on myös mukavainen määrä oluita. Esimerkiksi Pyynikin Käsityöläispanimon oluet ovat hiljattain saapuneet jalon juomajoukon jatkoksi.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

wistub alsace tarte flambee sali kohokohdat
Hanna Vuorenmaa

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Villisorsa valmistuu moneksi Wistub Alsacen keittiössä

Laukontorin laidalle on saapunut uuden menun myötä sorsainen syksy. Wistub Alsacen keittiössä kokataan villiä siivekästä monella eri tavalla ja ollaan onnesta omenaisina satokauden raaka-ainerunsaudesta....

Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin...

Vaihtoehto pizzalle – Wistub Alsacen uusi tarte flambée -uuni käy kuumana

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen "pizza", tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina...