Bageleita saa neljällä eri täytevaihtoehdolla samoin kuin ruokaisia salaattejakin.
Bageleita saa neljällä eri täytevaihtoehdolla samoin kuin ruokaisia salaattejakin. Tässä revittyä possua valmiina haukattavaksi.

Wistub Alsacen terassi on jälleen täydessä kesäterässä ja kukkaloistossa, valmiina istuskeltavaksi aamupäivän auringosta lempeisiin kesäiltoihin. Juuri vaihtuneen listan annokset on valikoitu rentoon kesäkauteen sopiviksi ja torin tuotteita hyödyntäviksi.

Wistub Alsacen kesälista on ravintolan omalla twistillä tehty sekoitus ranskalaista ja suomalaista keittiötä. Uutuutena valikoimassa ovat erilaisia täytteitä sisällään hellivät bagelit. Täytevaihtoehdot ovat samat kuin listan salaattiannoksissakin: jokiravunpyrstöjä, revittyä possua, marinoituja kauden kasviksia ja kylmäsavulohta.

– Bagelit ovat sellaisia läpi päivän toimivia annoksia: lounas, välipala tai kevyt illallinen, ravintolapäällikkö Hanna-Leena Oja kuvailee.

Bagelit tulevat Hakasen leipomosta, jonka kanssa on suunniteltu yhdessä resepti juuri Wistub Alsacea varten. Kyseessä ei ole vehnäpulla, vaan terveellisempi sekaleipätaikinasta leivottu versio.

Wistub Alsacessa käy kesäaikaan erityisen paljon ulkomaalaisia ja lapsiperheitä, ja bagelit tekevät kauppansa varmasti myös pienemmille ravintola-asiakkaille. Samoin on varmasti myös Ahlmanin lähitilan vasikasta valmistettujen lihapullien kanssa. Pääruokalistan paistettu lohi kermaisen kanttarellikastikkeen ja varhaisperunoiden kanssa on suhahtanut suorilta pääruoka-annosten ykkössuosikiksi.

Pikkupurtavaa ja makeaa – vaikka lasillisen kaverina terassilla

Etanoita löytyy nyt useampia perinteisten valkosipulisten lisäksi. Herkkupaloja saa nyt sinihome- tai vuohenjuustolla. Niitä tai piiraita passaa muuten poiketa maistelemaan vaikka terassille. Tai miksei sinne suuntaisi pelkälle lasillisellekin. Ravintolan viinivalikoimassa on mitä valita mielihalujansa miellyttämään.

Jälkiruokavalikoimaan Hanna halusi ehdottomasti vohveleita, joita paistellaan Laukontorilta noudettujen marjojen kanssa maisteltaviksi. Myös omatekoisia jäätelöitä löytyy kolmea eri makua: suklaata, vaniljaa ja mansikkaa.

Wistub Alsacen makuja myös Gastropaatti M/S Meretellä heinäkuussa

Wistub Alsacella on mielenkiintoisia ja maistuvia yhteistyökuvioita Gastropub-ravintoloitsija Sami Lappalaisen Gastropaatti M/S Mereten kanssa, jonne ravintolan väki lähtee kesän kuluessa tekemään omanlaisensa illallisen. Wistub Alsacen makuja pääsee siis maistelemaan myös laineille.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Tarte flambée -kuva: Guy Peled

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Villisorsa valmistuu moneksi Wistub Alsacen keittiössä

Laukontorin laidalle on saapunut uuden menun myötä sorsainen syksy. Wistub Alsacen keittiössä kokataan villiä siivekästä monella eri tavalla ja ollaan onnesta omenaisina satokauden raaka-ainerunsaudesta....

Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin...

Vaihtoehto pizzalle – Wistub Alsacen uusi tarte flambée -uuni käy kuumana

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen "pizza", tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina...