Wistub Alsace pata
Kuuma lihapata lämmittää viluisemmankin hankeen hukkuvan! Kannattaa muistaa Wistub Alsacen erikoistarjous: ti- to klo 16-18 päivän lihapata ja puikulaperunapyreetä taikinakuoressa vain 17e.

Wistub Alsace on uudistanut ruokalistansa talviseksi. Viimaisesta kylmästä lämpimään ravintolaan houkuttaa erityisesti kuuma, syötävässä taikinakuoressa tarjottava lihapata.

Laukontorin ranskalaisravintola tuo mielenkiintoista lämmikettä viluiselle talvikansalle! Tuoreeseen annosvalikoimaan on ilmestynyt niin kuumaa lihapataa kuin uppopaistettua jäätelöäkin.

– Pata on mainio. Se on oikeaa talviruokaa. Myös friteerattu kalakakku on mielestäni tosi hyvä. Se on tehty Guyn omalla, uudella twistillä, eli se on perinteinen ruoka erilaisella tavalla, ravintolapäällikkö Hanna-Leena Oja kuvailee suosikkejaan.

Lihapata on ollut niin houkuttava, että ravintolalla on nyt varsin kuumottava tarjous aina tiistaista torstaihin klo 16-18: päivän kuuma lihapata ja puikulaperunapyreetä taikinakuoressa vain 17e. Wistub Alsace on siis oivallinen nälkäisen vatsan tyytyväiseksi täyttävä lämmittelyetappi esimerkiksi töistä kotiin suuntaaville.

T-luupihviä ja kasvisnautintoja

Pääruokalistalle on päätetty ottaa nyt ihan kiinteästi kasvisruoka-annos, mikä ilahduttaa alati kasvavan kasvissyöjien joukon lisäksi varmasti mm. keventäjiä. Kasvisannoksena on mausteinen tomaatti-kananmunapaistos eli shakshuka, joka juontaa juurensa Ranskan siirtomaihin, kuten Marokkoon sekä Tunisiaan ja myös Lähi-Itään. Se on alunperin köyhän kansanosan ruokaa, kuten moni suuri herkku nykyään.

– Siinä on paistettuja tomaatteja, joiden päälle on kumottu kevyesti paistettuja kananmunia. Kokeilin sitä pari kertaa Wistub Alsacessa ja siitä pidettiin niin paljon, että päätin ottaa sen nyt listalle. Se on ruokaa, jota tykkään tehdä myös kotona, keittiömestari Guy Peled kertoo.

Vasikan T-luupihvi on myös erikoisuus uudella listalla. Äärimmäisen murea liha tulee ravintolaan suoraan Ranskasta. Vasikan T-luupihviannosta tarjotaan taatusti ainoana ainakin Tampereella, mutta Michelin-tähditetty ravintola Helsingissä aikoo ottaa samaisen pihvin tulevalle listalleen.

Päivän jälkiruokana tarjottu erikoisuus, uppopaistettu jäätelö, on juuri sopivan lämpöinen jäätelöherkku näihin kylmiin keleihin. Se on käytännössä makuihin ja murusiin kääritty pala taivasta. Lämmin jäätelö on Guylle tuttu herkku myös lapsuudesta.

– Aloin miettiä talvea synnyinmaassani. Siellä syödään ”talvijäätelöä”, joka on huoneenlämpöistä suklaakuorrutteista jäätelöä tuutissa. Tuon siis muistoni lautaselle. Hyvät muistothan ovat parasta mitä on.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kalakakkukuva: Guy Peled

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Villisorsa valmistuu moneksi Wistub Alsacen keittiössä

Laukontorin laidalle on saapunut uuden menun myötä sorsainen syksy. Wistub Alsacen keittiössä kokataan villiä siivekästä monella eri tavalla ja ollaan onnesta omenaisina satokauden raaka-ainerunsaudesta....

Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin...

Vaihtoehto pizzalle – Wistub Alsacen uusi tarte flambée -uuni käy kuumana

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen "pizza", tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina...