KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY
Wistub Alsacen päivän kala.

Monet ravintolat pistävät kesän ajaksi lounaansa tauolle, mutta onneksi juuri listansa uudistanut Wistub Alsace tarjoaa lounasta läpi koko kesän. Suojaisalla ravintolan ulkoterassilla kelpaa nimittäin nautiskella ranskalaisittain suvisen Laukontorin vilinää fiilistellen.

Kesäkelit laittavat kaipaamaan keveämpiä makuja lautasille ainakin paahteisempina päivinä. Wistub Alsacen lounasajan annosvalikoimassa onkin kesäinen, sekä silmille että kielelle sopivainen salaatti, jota saa neljällä eri lisukevaihtoehdolla: savustetulla ankanrinnalla, kylmäsavulohella, pekonilla tai vuohenjuustolla mieliteon mukaan. Lämmintä ruokaa kaipaaville löytyy mm. vaihtuva annos tuoretta päivän kalaa tai esimerkiksi kasviksia lehtitaikinassa.

Yksi ravintolan kestosuosikeista on myös hyvin lämpimiin päiviin sopiva herkku, alsacelainen tarte flambèe, joka muistuttaa kovasti italialaista pizzaa. Ohuelle hiivataikinapohjalle levitetään perinteisesti mm. crème fraîchea, sipulia, pekonia ja gruyère-juustoa, mutta sen saa Wistub Alsacessa näiden lisäksi myös kylmäsavulohella tai munster-juustolla höystettynä. Monet asiakkaat ovat yllättyneet tarte flambèen mahtavasta mausta ja kehuneet sitä paljon paremmaksi kuin pizzaa.

Jälkiruoaksi kannattaa kokeilla alsacelaista kougelhopf-jäätelökakkuannosta, jossa on runsaasti raikkautta ja juuri sopivasti marenkista makeutta makumaisemaa pehmentämään. Hurmaavan herkullinen annos on parhaimmillaan, kun sen malttaa antaa pehmetä auringossa hetken verran ennen nautiskelua.

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Tarte flambée -kuva: Guy Peled

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Villisorsa valmistuu moneksi Wistub Alsacen keittiössä

Laukontorin laidalle on saapunut uuden menun myötä sorsainen syksy. Wistub Alsacen keittiössä kokataan villiä siivekästä monella eri tavalla ja ollaan onnesta omenaisina satokauden raaka-ainerunsaudesta....

Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin...

Vaihtoehto pizzalle – Wistub Alsacen uusi tarte flambée -uuni käy kuumana

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiöön on saapunut tulinen voimanpesä: tarte flambée -uuni. Siinä paistuu perinteinen alsacelainen "pizza", tarte flambée, poikineen. Oikeaoppisen ohutpohjaisia herkkuja valmistuu niin suurina...