Ravintoloitsijat Ilkka Isotalo ja Christina Suominen ovat C:n innovatiivinen tehotiimi.

Ravintola C:n viinintekijäillalliset ovat aina olleet tapauksia viineistä viehtyneiden vuosikalentereissa. Niin nytkin, kun C:n Wine Maker Dinner kaataa kaukaista Kataloniaa laseihin ja kokkaa puhdasta paikallista lautasille. Espanjalainen Terra Altan alueen Celler Piñol saapuu C:hen 26.1. Juanjo Piñolin esittelemänä.

Celler Piñol Wine Maker Dinner ajoittuu samaan viikonloppuun, jolloin Tampereen Viinitukku järjestää yhdessä Lapland Hotellin kanssa Tampereella Viinivaellus-viinitapahtuman monine viinitaloineen. Espanjalainen Celler Piñol on yksi niistä, ja Juanjo Piñol saapuukin siis C:hen kertomaan viineistään ravintoloitsija-keittiömestari Ilkka Isotalon luoman menun lomassa.

– Juanjo otti meihin yhteyttä ja kysyi, josko haluaisimme pitää viinintekijäillallisen. Kyseessä on Tampereen Viinitukun yksi vanhimmista ja mielestäni yksi laadukkaimmista yhteistyökumppaneista, ravintoloitsija-sommelière Christina Suominen kertoo.

Viinitila on tuttu C:n väelle myös konkreettisesti, sommelière Juulia Eloranta oli syksyllä tilalla työharjoittelussa viinimestarikurssilaisten kanssa. Eloranta on myös ollut valikoimassa Celler Piñolin valikoimasta viinejä menulle.

Juulia Eloranta on C:n uusi huippusommelierlupaus.

– Valitsimme yhdessä Juulian kanssa mielivaltaisesti viinit ja Ilkka sovittaa menua sitten niihin, Suominen valottaa veikeästi.

– Piñolin lippulaivaviini, Mather Teresina, tarjoillaan tosin juuston kanssa niin, että kombinaatio on toissijainen ja viini aivan pääosassa. Toki juustolla on taipumusta saada viini laulamaan. Mikä sen kunnoittavampaa talon isoäidille tehdylle viinille!

Viinintekijäillallisella on luvassa klassista sommelier-työtä viinin ja ruuan liittoja loihtien ja varmasti jälleen myös sykäyttäviä kokemuksia vieraille tarjoillen. Pikkuinen C suo mainion tilaisuuden myös viinistä ja ruoasta kiinnostuneiden kulinaristien kohtaamiseen ja ajatusten vaihtamiseen.

– Syödään yhdessä, tavataan samanhenkisiä ihmisiä yhteisen harrastuksen parissa. Kenties luodaan jopa uusia tuttavuuksia, Suominen kertoilee.

Wine Maker Dinner 26.1.2018 klo 18, menu 68€ viinit 57€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Bistro C avautui ja tarjoilee myös viikonloppubrunssin pöytiin

Maineikkaan ja monia palkintoja voittaneen ravintola C:n tarina jatkuu ravintoloitsija Sari Sorrin ja yhtiökumppani Mia Välimäen huomassa. Kesästä 2022 asti jatkuneet neuvottelut saatiin päätökseen...

Ravintola C muuntautuu viinibaariksi uutenavuotena – viinibaari avoinna 30.-31.12.

Ravintola C pitää ovensa avoinna vielä uutenavuotena viinibaarina palvellen. Alkavaa vuotta 2023 on mahdollista juhlistaa laseittain tarjottavien viinien lisäksi myös niille sopivin syötävin. Uutta vuotta voisi...

PRO-palkittu C:n Ilkka Isotalo kokkaa vastuullisesti luonnosta lautaselle

Luonnosta ja läheltä lautaselle. Luomua tai luomun ehdoin tuotettua. PRO-tunnustuspalkinnon 1.9.2021 Vastuullisuus-sarjassa voittanut Ilkka Isotalo on luotsannut C:n keittiötä reilun vuosikymmenen kuluessa yhä voimallisemmin...