Emmiina Lehtonen sijoittui komeasti pronssisijalle Taiwanin Taipeissa järjestetyssä Nuorten kokkien MM-kisoissa syyskuussa 2018. Kuva: Mikko Reinikka

Tiensä komeasti pronssisijalle Chaîne des Rôtisseurs -organisaation järjestämässä Nuorten kokkien MM-kisoissa kokannut Emmiina Lehtonen saapuu tekemään menestyksekkään menunsa Los Pollos -ravintolaan. Jo etukäteen kovin kysytty kolmen ruokalajin illallinen sisältää mm. taskurapurullia, karitsan karetta ja friteerattua lootusta.

Los Pollos on järjestänyt aikaisemminkin keittiömestarivierailuja ja suoranaisia makumatkoja maailman ääriin mielenkiintoisten keittiötaiturien, kuten esimerkiksi Silvia Castañon, Jani Salmelan, Hannu Wissin ja Markus Rosenbergin myötä. Nyt ravintolan asiakkaille tarjoutuu tilaisuus nauttia kisamenestyksekäs menu, jonka laatijasta tullaan varmasti vielä kuulemaan kovan luokan keittiökentillä.

Tampereen Paistinkääntäjien Vice-Conseiller Culinairena ja Los Pollos -ravintoloitsija Toni Leskinen oli Taiwanin Taipeissa kisapaikan päällä seuraamassa ja kannustamassa Lehtosta tämän kisasuorituksessa. Nyt Leskinen toivottaa kisataiturin tervetulleeksi ravintolaansa kokkaamaan kolmen ruokalajin menun.

Emmiina Lehtonen sai Taiwanissa pronssia ja Chaîne des Rôtisseurs -järjestön käädyt.

– On todella hienoa, että Emmiina tulee tänne tekemään menunsa ensimmäistä kertaa kisan jälkeen, Leskinen toteaa iloisena.

Tarjolla on vähintään kaksi kattausta, mutta pöytävarauksien suhteen kannattaa olla rivakasti liikenteessä. Osa pöydistä on jo varattu.

– Menulta löytyy esimerkiksi taskurapurullaa kasvisten ja beurre blanc -kastikkeen kera, karitsankaretta portviinikastikkeella ja peruna-minttupyreellä, friteerattua kvinoaa ja lootusta…. Jälkiruoan osalta tarjolla on rakuuna-valkosuklaavanukasta, luettelee Leskinen.

MM-kisan raaka-aineet sisältävästä black boxista löytyi siis luonnollisesti myös peripaikallisia taiwanilaisia raaka-aineita. Ja paikallisia elementtejä myös Lehtonen onnistui hienosti annoksiinsa laatimaan. Kyseisiin komponentteihin kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota menua maistellessa, sillä keittiötaiturilta itseltään kysyttäessä hän summaa juuri ne menunsa parhaaksi puoleksi.

– Mielestäni parasta menussa on se, miten sain siihen liitettyä pieniä aasialaisia komponentteja ja koottua ne toimivaksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi Taiwanissa erilaiset vanukkaat ja jellyt ovat todella suosittuja ja niitä tarjottiinkin meille lähes joka aterialla jossain muodossa, Lehtonen kertoo.

Lehtonen on työskennellyt ja hionut taitojaan useassa tamperelaisessa huippuravintolassa, kuten esimerkiksi ravintola C:ssä. Nykyään Lehtosen taitavien keittiökättenjäljistä pääsee nauttimaan Tullin Sauna & Bistro -ravintolassa, jossa hän on erikoistunut mm. hyönteisruokateemoihin.

Kolmen ruokalajin menun hinta 33€. Varaukset toni@pollos.fi tai puh. Los Pollos 0400 320 328.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Los Pollos on tunnettu mm. keittiömestarivierailuistaan. Espanjassa asuva ja maan ruokakulttuurissa syvällä uiskenteleva keittiömestari-ruokastailaaja Jani Paasikoski (oik.) vieraili Toni Leskisen ravintolassa pintxo-viikon aikana.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY