espresso pirkanmaan paahtimo kohokohdat

Pirkanmaan Paahtimo saa 27.4. kovan luokan kahvivieraita, kun kolumbialaiset kahvinviljelijät Gilberto Rojas ja Roman Pena maineikkaalta Huilan kahvialueelta saapuvat paikalle. Tiedossa on avoin cupping eli kahvinmaistelu heidän kahveillaan.

roman pirkanmaan paahtimo
Roman Pena Kuva: Pirkanmaan Paahtimo

– Valmistamme kahveja myös erilaisilla käsisuodatinlaitteilla, esimerkiksi aeropressillä, chemex- ja trifecta-keittimilläPekka Heinonen paahtimolta kertoo.

Samalla on oivallinen tilaisuus jutella kahvimiesten kanssa kahvista varsin perinpohjaisesti.

Pirkanmaan Paahtimo on hiljattain ostanut viljelijöiltä kahvia suoraan ilman välikäsiä. Niin myös viljelijät saavat paremman korvauksen kahvista, kun raakakahviagentti ei nyppää omaa osuuttaan välistä. Samalla kahvin jäljitettävyyskin on paras mahdollinen. Tavoitteena tietenkin on, että yhteistyöstä tulee jatkuvaa.

Penalla on liki 30 vuoden kokemus alalta. Kahvinviljelyn parissa El Recreon tilalla työskentelee myös Romanin perhe, eli vaimo ja kolme lasta. Lisäksi Roman on alueella merkittävä paikallinen työllistäjä.

Perinteikästä sukutila Finca La Floridaa pyörittävä Rojas oli viime vuonna Kolumbian Cup of Excellence -kahvikilpailussa toisella sijalla.

gilberto
Gilberto Rojas Kuva: Pirkanmaan Paahtimo

– Kyseisessä kisassa arvioidaan kahvin ominaisuuksia ja pisteytetään maukkaimmat kahvit paremmuusjärjestykseen. Tuo toinen sija on todella kova saavutus, itsekin SM-tason barista Heinonen valottaa.

Rojas ja Pena ovat Pirkanmaan Paahtimon osastolla 22.-24.4. järjestettävällä Helsinki Coffee Festivalilla.

Kahvinmaistelu 27.4. klo 12-16 Pirkanmaan Paahtimolla osoitteessa Patamäenkatu 2.

Tiesitkö, että Pirkanmaan Paahtimolla järjestetään myös erillisiä barista-, suodatinkahvi- ja cupping-kursseja kiinnostuneille. Myös tilauksesta.

KOTISIVU

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy