Saksalainen riesling on jo pitkään ollut suuressa suosiossa sekä meillä Suomessa että kansainvälisessa gastronomisessa maailmassa. Myös pinot noir alias spätburgunder on nousussa. Ravintolat osallistuvat jo kahdeksatta kertaa viiniviikoille, joilla siis siemaillaan viileän vaalean rieslingin lisäksi tänäkin vuonna myös punaista ja pidettyä spätburgunderia.

Monet kampanjaan osallistuvasta persoonallisesta ravintolasta ovat olleet mukana alusta lähtien ja joka vuosi osallistuvien ravintoloiden määrä kasvaa. Edellisinä vuosina kampanja on laajentunut alueellisesti, tänä vuonna kevätriehaan osallistuu 44 maineikasta ravintolaa Helsingistä Kuopioon.

Ravintolat tarjoavat valkoisen rieslingin ja punaisen spätburgunderin ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla. Kampanjan aikana ravintoloissa on tarjolla keväisiä erikoismenuja viinien kera. Monet ravintolat ovat hankkineet varta vasten viikoille harvinaisia viinejä oman maahantuontinsa kautta. Ravintoloissa on erilaisia tastingeja ja luvassa on myös saksalaisten viinitilallisten vierailuja. Jotkut ravintolat osallistuvat riehaan viikon ajan, toisissa viikot saattavat kestää peräti 2 kuukautta.

Riesling & Spätburgunder -viikot 14.–26.5.2018Kampanjalla on omat Riesling & Spätburgunder -kotisivut, www.rieslingviikot.fi, joilta löytyvät kampanjaan osallistuvat ravintolat sekä ravintoloiden tarjonta kampanjan aikana, kuten myös esimerkiksi ajankohtaista-osion alta missä ja milloin tastingejä pidetään. Sosiaalisen median kautta kerrotaan myös tarkemmin ravintoloiden tapahtumista ja asiakkaat voivat jakaa kokemuksiaan sekä kuviaan sosiaalisessa mediassa. Viikkoihin liittyy myös leikkimielinen kuvakilpailu, jossa on erilaisia palkintoja.

Kampanjaan osallistuu Tampereelta mm: ravintola C, Gastropub Tuulensuu, Hella & Huone, HenriksFinlaysonin Palatsi, Deli 19001 & Wine Bar, Ravitsemisliike Aisti ja Bertha.

Katso kaikki mukana olevat kaupungit ja ravintolat tapahtuman omilta kotisivuilta: www.rieslingviikot.fi

Päivitetty ja lisätty kuvagalleria 18.5.2018