Innovaativisuutta arvostava tuomaristo nosti viime vuonna Finlaysonin alueella toimivan ravintola Fabricin pintxon kisan voittajaksi. Fabricin keittiömestarina toimii työssään tinkimätön ja kekseliäs keittiömestari Mikko Humppi, joka nautiskelee ja ottaa kaiken ilon irti tapahtuman leikittelevästä luonteesta.
Humppi myöntää iloitsevansa mahdollisuudesta irrotella.
– Arvostan suuresti pientä kikkailua. On kiva nähdä muiden ravintoloiden kokeilevan jotain kokeellisempaa, Humppi kertoo ja mainitsee kiinnostavana esimerkkinä Näsinneulan Kanttarellikinuskikakkua, hillottua lakkaa ja sitruunakreemiä, jota hän haluaisi käydä maistamassa.
Fabricin oma kilpailupintxo sai ideansa osin sattumien kaupalla. Annoksessa on mukana mm. ripaus molekyyligastronomiaa. Etelä-Amerikan makumaailmasta elementtejä ammentava tonnikalacevicheinen pintxo on koristeltu nimittäin sitruunakaviaarilla.
Näyttävän pohjan annokselle luo mustekalan musteella värjätty tapiokakeksi. Idea pasahti miehen mieleen erään aiemmin kehitellyn annoksen pohjalta.
– Ajatus musteella värjätystä tapiokakeksistä tuli aiemmin ideoidun annoksen mustekalalla värjätystä riisistä.
2017 Pintxo-kisan voitot veivät Fabric ja Pikkubistro Kattila