Lempäälän Vaihmalan Ranskalainen viikonloppu 27.-28.7. yhdistää herkuttelun, ulkoilun ja hevosurheilun. Tapahtumasta voi nautiskella vaikka herkuttelemalla piknik-korin ranskalaisia antimia maastoesteradan varrella.

Lempäälässä järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna iso ruoka- ja ulkoilutapahtuma, jossa yhdistyvät ruoka, viini, golf, keppihevoset ja kenttäratsastus. Vaihmalan kylän alueella on tarjolla monenlaista herkuttelua – esimerkiksi ranskalainen piknik maastoesteradan varrella – kolme golfkisaa, kansainväliset kenttäratsastuskilpailut ja Suomen ensimmäiset keppihevosten maastoesteiden SM-kisat.

Koko alueelle on vapaa pääsy, ja siellä voi viettää aikaa herkutellen, pelaten ja kisoja seuraten. Yleisö pääsee myös mukaan ohjattuun maastoesteradan radankävelyyn ja voi kuvauttaa itsensä hevosten kanssa.

Vaihmalaan pääsee myös veneellä. Kuvassa tapahtuma-alue ja Vaihmalan Hovin ranta-alue ja Farmigolf.

Viikonloppuna Vaihmalan Hovin bistrossa ton arjolla runsas, maalaisranskalainen pitopöytä maittavine ruokineen, viineineen sekä upea jälkiruokapaviljonki. Paikalla myös Sommelier ja Champagne & Wine -world.

Tapahtuman ruokamaailma syntyy paikallisten tuottajien raaka-aineista sopivan ranskalaisella säväyksellä. Lauantaina on luvassa pöytiin tarjoiltava menu, sunnuntaina voi valita noutopöydän tai piknikin. Jälkiruoaksi nautitaan Vaihmalan Hovin kondiittorimestarin luomuksia Puutarhapaviljongissa. Lisäksi esitellään menuun sopivia viinejä. Kaikista ruoista on saatavilla kasvisversiot.

Ranskalaisen viikonlopun pääjärjestäjinä ovat Vaihmalan hovi, Ratsuniitty ja Farmigolf, mutta mukana on iso joukko myös muita paikallisia yrityksiä ja järjestöjä – ja noin sata vapaaehtoista.

Kohokohdat.fi (ilma-, ruoka- ja ravintolakuvat), Heidi Lammi (ratsastuskuva), 

 

Tapahtuma


Vaihmalan Ranskalainen viikonloppu

 la 27.7. – su 28.7.
 08:00 – 19:00
 Hintaluokka: vapaa pääsy 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Vaihmalan Hovi

Vaihmalan Hovi
 Vaihmalantie 144
Lempäälä

 Hotellit läheisyydessä