Lempäälässä sijaitsevan Vaihmalan Hovin odotettu Viinillinen Viikonloppu on tällä kertaa säkenöivän samppanjainen – eli Samppanjaviikonloppu! Vieraaksi saapuu Ranskasta Riceys’n alueen Champagne Walczakin väkeä kuplivine juomineen ja Vaihmalan Hovin keittiön niille luomine ainutlaatuisine annoksineen.

– Tämän talon väki on sillä lailla kuohuvien perään, että on luontevaa jatkaa tähän malliin, joten juhlimme Viinillisenä Viikonloppuna Samppanjaviikonloppua, ravintoloitsija Noona Rissanen kertoo.

Samppanjaviikonlopun annos- sekä juomatarjonta halutaan säilyttää loppuun asti salaisuutena, sillä illallisen yllätyksellisellinen tunnelma halutaan säilyttää.

– Ne asiakkaat, jotka ovat illallisella aikaisemmin käyneet, tietävät sen ylittävän kaikki odotukset. Haluamme luoda asiakkaille viimeistellyn ja laadukkaan kokemuksen, kuvailee Rissanen.

Ensimmäinen, välittömästi hyvän vastaanoton saanut viinintekijäillallinen ja Viinillinen Viikonloppu järjestettiin Vaihmalan Hovissa vuoden 2018 helmikuussa. Pian luvassa onkin jo neljäs viinintekijäillallinen osallistujajoukossaan vieraita, jotka ovat olleet mukana aivan ensimmäisestä illallisesta asti.

Tastingilla alkavan ja viimeistä piirtoa myöden ajatuksella laaditun illalliskokonaisuuden suunnittelu on aina pitkä ja viinillispolveileva prosessi.

– Ensin valitsemme viinit, joita haluamme tarjota. Sen jälkeen niistä luodaan makukartta, jonka mukaan alamme rakentaa makuja viinien ympärille lähiraaka-aineita hyödyntäen. Se on viinin, paikallisuuden ja makujen solmima liitto, keittiömestari Pasi Viitala tuumii.

Vaikka illallinen kuplivineen halutaan säilyttää asiakkaille yllätyksenä, suostuu Viitala iloksemme kuitenkin valottamaan tulevia makunautintoja yhden annoksen, hiilitartarin verran. Annoksessa on akaalaista kevyesti suolan päällä hiillostettua charolais-naudanlihaa, fenkoli-mansikkasalaattia, friteerattua palsternakan kuorta ja puolukka-chiliemulsiota.

Keittiömestari Pasi Viitala suosutuu paljastamaan Samppanjaviikonlopun annosnautintoja tartarin verran. Annoksessa on akaalaista charolais-naudanlihaa on kevyesti hiillostettu suolan päällä, fenkoli-mansikkasalaattia, friteerattua palsternakan kuorta ja puolukka-chiliemulsiota.

Koska Samppanjaviikonlopusta halutaan luoda illastajat arjesta irtauttava ja eheä kokonaisuus Vaihmalan Hovin vieraille, sisältyy hintaan tastingin ja illallisen lisäksi myös edullisesti hinnoiteltu majoitus aamiaisineen. Näin nauttimaan ja rentoutumaan pääsee kokonaisvaltaisesti vailla huolta kyydistä kotiin. Illallisen päätteeksi voi vain sujahtaa puhtaiden lakanoiden väliin unille, ja herätä uuteen aamuun pöytiintarjoilluin aamiaisherkuin.

Toki Vaihmalan Hoviin voi saapua myös yöpymättä, pelkkään tastingiin ja illalliselle paikan ostaen, mutta pakettiin sisältyvä majoitus on hinnoiteltu tavallista edullisemmaksi ja majoittumaan erityisen houkuttavaksi. Lisäksi pitempään Vaihmalan Hovin seesteisessä tunnelmassa viipyminen mahdollistaa myös miniloman höystämisen vaikkapa rentouttavin day spa -hoidoin.

 

Viinillinen Viikonloppu -pakettiin kuuluu:

Tervetuliaismalja
Majoitus kahden hengen huoneessa
Viinitasting
Winemaker’s Dinner viineineen
Aamiainen pöytiintarjoiltuna

Hinta 219 €/hlö/2 HH

 

Vaihmalan Hovi
Vaihmalantie 144
37500 Lempäälä
vaihmalanhovi.fi

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy