Ravintoloitsija Esa-Pekka Ekholmin lisäksi yhtiökumppanimiehiä Paloman takana ovat Aaron Taivalsalmi, Antti Eloranta ja Arttu Asunta. Kuva: Oskari Lilja

Paloman tarina on alkanut tacoista ja jatkunut viljelemään Meksikonlahden makuja aina à la carte -annoksia myöden. Uusi ravintola tähtää letkeään ravintolameininkiin, jossa pöydät täyttyvät niin lasillisella istuskelijoista kuin illastajistakin. Esimerkiksi ennen teatteriin suuntaamista.

– Haluamme olla laadukas mutta kuitenkin rento hyvän palvelun ravintola, jonne voi tulla yhtä hyvin viinille kuin kolmen ruokalajin illallisellekin, kuvailee ravintoloitsija Esa-Pekka Ekholm.

Tai vaikkapa tuopposelle ja niille tacoille, joista Paloman tarina on alkanutkin.

– Ostimme aikanaan Sorsapuistosta puistokahvila Pulun, jossa päätimmekin lopulta alkaa myydä tacoja. Se lähti heti vetämään tosi hyvin ja niin syntyi Taco Truck Paloma, Ekholm valottaa.

Tacojen saaman suursuosion myötä Ekholm kumppaneineen alkoi hissuksiin pitää silmällä vapautuvien ravintolatilojen tarjontaa. Lopulta sopiva paikka löytyikin yllättäen aivan keskustasta ja vieläpä Tampereen Työväen Teatterin tuntumasta. Pintaremontin jälkeen Paloma asettui taloksi.

Paloma on uusi ravintola Tampereella 2022
Paloma Kitchen & Barissa on avarat ja valoisat tilat. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Kukkakaalipihvi avokadohummuksella ja paahdetulla cashewrouheella saa silauksen tomaattilientä. Kuva: Oskari Lilja

Meksikolaisista tacoista ja muista annos- sekä juomapuolen meksikolaisvaikutteista huolimatta Paloma ei halua liiaksi lokeroitua. Ekholm kuvaileekin Paloman olevan kotoisin oikeastaan Meksikonlahdelta. Samalta tienoolta kuin ravintolan viinitkin.

– Emme halua sitoa käsiämme Meksikoon liikaa, vaan haluamme säilyttää kokkien mahdollisuuden käyttää luovuuttaan.

Mainiona esimerkkinä toimii ranskalaisen keittiön crème brûléen innoittama agavebrulee, joka on maustettu mansikkagranitalla sekä itse kerätystä mesiangervosta valmistetulla siirapilla. Tai belugalinssi-papuseoksen kanssa tarjolle tuleva kukkakaalipihvi avokadohummuksella, paahdetulla cashewrouheella ja loppusilaukseksi kaadetulla tomaattiliemellä.

– Haluamme tuoda Meksikon suunnalta hyviä, monipuolisia makuja. Ei siis suinkaan pelkästään tai paljon chiliä, tähdentää Ekholm.

Agavebrulee yhdistää Ranskan ja Meksikon ujuttaen mukaan vielä mesiangervomeininkiä Suomesta. Kuva: Oskari Lilja

Paloman annosvalikoima venyy tartarista ja cevichestä erilaisiin tacoihin, flank steakista ja päivän kalasta erilaisiin jälkihyviin. Myös hyvin rentoa lasillisen kylkeen tilattavaa naposteltavaa löytyy.

Paloman keittiöpäällikkönä toimii muun muassa Bistro Kattilasta tuttu Kasper Lappalainen, jolla onkin vahva ranskalaisen keittiön pohja sekä taito miksailla siihen kaukomaiden makutyylejä. Keittiö on startattu yhteistyössä tamperelaisen Koivu Cateringin kanssa.

Paloma Kitchen & Bar, Hallituskatu 22

Teksti: Lifestyle Media Oy