Uusi pizzaravintola avattiin Tampereen Kalevaan syyskuussa 2022 [ja suljettiin kesäkuussa 2023]. Slicemonger laittaa uunin kuumaksi Tampereella tiilitalossa, jossa aikoinaan on toiminut Huurteen kuuluisa jääkaappitehdas.
Säntillisin touhuosuus on pizzassa onkin taikinan teko, joka on tärkeää kotonakin operoida oikeista raaka-aineista gramman tarkkuudella.
Ravintolan päätuote on uutta Tampereen tarjonnassa, sillä Slicemongerin New York -tyylinen pizza on Salmisen mukaan tavanomaista rapeampi ja isompi. Erikoisuutensa se tuo myös itse pizzeriakokemukseen, sillä samalta istumalta voi maistella eri makuisia pizzoja.
– New York -tyylinen pizza on se meidän juttu, ja sitten kun me myymme sitä myös slicena, niin voit maistaa kahta tai kolmeakin eri pizzalaatua, vinkkaa ravintoloitsija Jukka Salminen.
Sen lisäksi, että Jukka Salminen tunnustautuu pizzahulluksi, hän on myös todellinen monitoimimies: ammattivalokuvaaja, DJ, pizzakirjailija, pizza workshoppien vetäjä, mukana alan catering-toiminnassa ja viime aikoina myös pizza-aiheisen podcastin juontaja.
Omassa pizzakirjassaan Salminen kuvailee New York -tyylisen pizzan pohjan rapeuden syntyvän pidemmästä paistoajasta ja matalammasta lämpötilasta. Rapsakka pohja mahdollistaa slicen syömisen käsin. Tämä pizzatyylisuunta onkin Salmisen suosikki.
– Rapea pohja on todella maistuva ja simppelit täytteet vain lisäävät sen yksinkertaista neroutta.
Kalevan 50-paikkaiseen uutuuspizzeriaan on todella helppo tulla, sillä aivan viereen pääsee ratikalla. Sammonkatu 46 -osoitteessa pizzeria avaa vielä syyskuussa täydentäen Kalevan laadukkaiden ravintoloiden tarjontaa aivan Public House Huurteen seinänaapurina.
Slicemonger Pizza Show & Podcastissa Salminen tutustuu Suomen kiinnostavimpiin pizzapaikkoihin ja pizzantekijöihin yhdessä pizzaan hurahtaneen radiojuontaja Antti Granlundin kanssa.
Ravintola vietti avajaisiaan perjantaina 23.9.2022
Ravintolan kotisivut
Kuuntele Slicemonger Pizza Show & Podcast
Teksti: Toni Honko, Kohokohdat.fi, Kuvat: Jukka Salminen
Jukka Salmiselle pizza on tiedettä ja taidetta – laatupizzan salat paljastuvat uudessa kirjassa
Näytä tämä julkaisu Instagramissa