Erja Lyytinen keikat
Suomen nimekkäin blues-kitaristi Erja Lyytinen esiintyy tänä kesänä Työväen Musiikkitapahtumassa.

Tänä kesänä 28.7.-1.8.2021 Työväen Musiikkitapahtumassa lavalle nousee mielenkiintoinen, tasokas ja monipuolinen esiintyjäkaarti viitenä päivänä.

Festivaaliohjelmaa on tarjolla rohkeasti yksi päivä aiempaa enemmän ja iso muutos on se, että festivaalialue vaihtaa paikkaa. Myös uudelta alueelta löytyy tehtaan piiput sekä järven rantaa. Festivaali rakentuu Valkeakoskella Kirjasniemeen entisen kuitutehtaan kupeeseen, jossa tunnelmallinen Mallasveden ranta-alue ja paikallinen teollisuushistoria luovat tapahtumalle hienot puitteet. Myös tapahtumatoimisto muuttaa kuitutehtaan entiseen pääkonttoriin.

Vuodesta 2010 alkaen festivaali on järjestetty Valkeakosken keskustassa UPM Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon alueella. Sopimuskauden umpeutuessa UPM Tervasaari ja Työväen Musiikkitapahtuma ry neuvottelivat jatkosta ja samanaikaisesti tapahtumalle kartoitettiin myös vaihtoehtoisia sijainteja.

– Tapahtuman puolesta haluan kiittää UPM Tervasaaren tehdasta ja Myllysaaren museon henkilökuntaa hyvästä yhteistyöstä kuluneen vuosikymmenen aikana, jona tapahtuma on saanut alueella kehittyä ja kasvaa. Hienoa että yhteistyö UPM Tervasaaren tehtaan kanssa jatkuu,  Työväen Musiikkitapahtuma ry:n toiminnanjohtaja Marianne Haapoja kertoo.

Uusi alue tarjoaa festivaalille monia mahdollisuuksia ja potentiaalia kasvuun. Aiempaa laajemmalla alueella pystytään panostamaan myös terveysturvallisuuteen ajan vaatimusten mukaisesti. Etäisyys Valkeakosken Kauppatorilta on valaistua kävely- ja pyörätietä pitkin noin 1,2 km ja esimerkiksi Hotelli Waltikasta 700 metriä. Liikennöintiin alueelle tuodaan useita palveluja: Kaupungin keskustasta kulkevat Valkeakosken Liikenteen non-stop bussivuorot, katujuna ja ravintolalaiva. Pysäköinti järjestetään läheisen Jäähalli Wareenan parkkialueelle. Tapahtuma levittäytyy festivaalialueen lisäksi muuallekin, kuten Kirjaslammen tanssilavalle ja Tehtaan kentälle, jossa pelataan lauantaina 31.7. Haka-HIFK ottelu klo 15.

Mariska on yksi festivaaaliin kiinnitetyistä huippuartisteista.

Ohjelmistoon on kiinnitetty kotimaisia huippuartisteja ja suursuosikkeja: PopedaErja LyytinenMuskaVesterinen YhtyeineenKorpiklaaniAntti KetonenErika VikmanGasellitBEHMMouhousLasten hautausmaaMariskaKake RandelinKonsta HietanenTiisu, Los Salsanismo ja Banda Caribe Helsinki. Lisää artistijulkistuksia on luvassa kevään aikana. Ohjelmistossa on myös lapsiperheille suunnattu konsertti ja sirkusesitys, päivätanssit sekä Laulu ottaa kantaa -klubi, jossa Martti Suosalo tulkitsee Vysotskyn lauluja konsertissa Totuus ja Valhe. Lisäksi tapahtuma nostaa joka vuosi esille vähemmistökulttuureita, joista tänä kesänä esillä ovat ruotsinsuomalaiset ja saamelaiset.

Tapahtumarannekkeiden myynti alkaa perjantaina 26.3. Tiketissä. Useat ammattiliitot ja -osastot antavat jäsenilleen lipputukea.

Kesän 2020 koronataukoa lukuun ottamatta Työväen Musiikkitapahtuma on järjestetty vuodesta 1972 alkaen, joten vuonna 2022 juhlitaankin jo 50-vuotista festivaalia.