Kuva: Ville Virkki, Tullin Sauna

Ensi talvena aivan Dream Hostellin naapuriin avataan Tullin Sauna -niminen kaikille avoin korttelisauna. Löylyttelyjen lisäksi luvassa on ruokaa aamiaisesta lounaaseen ja illan Sauna-menuun asti, kuvailevat Dream Hostellin pyörittäjät Ville ja Eveliina Virkki uutta projektiaan.

Saunoja on suunnitteilla pari kappaletta, joista toinen pyritään rakentamaan puulämmitteiseksi jos suinkin mahdollista. Kummatkin saunat ovat kaikille kaupunkilaisille ja turisteille avoinna, ja tavoitteena on tuottaa niin kaupunkilaisille kuin turisteillekin aito, matalan kynnyksen suomalainen saunakokemus.

– Sinne tulee paljon kaikkea perinteistä ja modernia saunamaailmaa yhdistävää, mutta ehkä yksi siisteimmistä on kylpemismahdollisuus lastauslaiturilla, aivan Tampere-talon vieressä, Ville Virkki paljastaa Facebook-päivityksessään.

Saunan lisäksi luvassa on täysverinen ravintola samoihin tiloihin.

– Meiltä tulee siis saamaan erinomaisen hyvää ruokaa ja juomaa höystettynä meidän asiakaspalvelutyylillämme, joka on jo majoituspuolelta tullut tutuksi.

Tiimiin on tulossa ravintola-alan ammattilaisia ruokapuolta pyörittämään. Ruokaa tulee olemaan tarjolla lähes kellon ympäri, sillä kaikille avoimesta aamiaisesta aloitellaan lounaaseen ja illan Sauna-menuun jatkuen.

– Saunan ja ravintolan lisäksi haluamme tarjota ihmisille uudenlaisen tilan ja mahdollisuuden tehdä töitä. Meille tulee tiloihin muutama neukkari sekä mahdollisuus myös ihan työntekoon coworking-ajatuksella. Kaiken kaikkiaan olemme tekemässä tosi yhteisöllistä ja rentoa paikkaa. Sellaista, missä sekä paikalliset että kaupungissa vierailevat tuntevat olonsa mukavaksi ja tervetulleiksi, Virkki summaa.

Tullin Sauna avautuu mahdollisesti jo ennen joulua osoitteessa Åkerlundinkatu 3.