Ravintola Tuhto ammentaa juhlakauden makujaan mm. maan kasviksista, vesien eväkkäistä ja peltojen rotukarjasta. Mukana on niin perinteisiä raaka-aineita kuin uusiakin makumaisemia Tuhton tyyliin. Raikkaat ja linjakkaat puitteet rehteine annoksineen kohottavat pikkujoulujuhlijoiden tunnelman Tampere-talon lasikattoisiin korkeuksiin, tip tap!
– Ryhmämenut koostuvat osittain lapsuudenkodin joulupöydästä tutuista raaka-aineista, jotka olen luonut Tuhton näköisiksi. On perunaa, lohta, mätiä, suklaata… Osittain on myös sellaisia raaka-aineita, jotka minun mielestäni vain toimivat hyvin, kuten rosmariini-kinuskijäätelö tai tähtianiksella maustettu vuohenjuusto, Tuhton keittiömestari Heikki Kärkkäinen kuvailee.
Valikoitavina on kolme eri menua, jotka tuovat tarjolle makuja sekä Maalta, Vedestä että Pellolta. Seurueelleen voi siis näppärästi valita joko kasvis-, kala- tai lihapitoisen annoskokonaisuuden.
PIKKUJOULUMENUT
MAALTA 39€
Vihreää salaattia Tuhton tapaan M,G
B.io Gatarratto Chardonnay
Kurpitsa-ohrattoa, paahdettua palsternakkaa ja
belugalinssi-kasvispaistosta M
B.io Nero d’avola Cabernet Sauvignon
Mustikkapiirakkaa ja valkosuklaakreemiä L
Beerenauslese RoseViinipaketti 26€
VEDESTÄ 48€
Punajuurikeittoa ja tähtianiksella maustettua vuohenjuustomoussea L,G
Wine Gallery Neipperg Collection
Paistettua nieriää, lipstikka-perunakakkua,
Hollanninkastiketta ja kasviksia L,G
Chablis Les Venerables Vielles Vignes
Uunipäärynä ja rosmariini-kinuskijäätelöä L,G
Beerenauslese RoseViinipaketti 31€
PELLOLTA 48€
Suola-sokerilohta, siianmätiä, rakuunamajoneesia ja perunapannaria L
Wine Gallery Neipperg Collection
Kokonaisena paistettua Suomen rotukarjanulkofileetä, timjami-karpalokastiketta, perunapyreetä ja
kasviksia L,G
Peter Lehmann Layers Red
Suklaakakkua ja vadelmasorbettia L
Offley Tawny PortoViinipaketti 33€
Lue myös: Tampere-talon Tuhto on rohkeasti krouvi ja rento oman rahan ravintola
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy