Ratinan kauppakeskuksessa sijaitsevassa italialaisessa ravintola Tratossa virtaavat viehkot Tommasin viinitilan jalot juomat. Mikäli viini mieltäsi ja makunystyjäsi kiinnostaa, niin nyt on luvassa matalan kynnyksen pulahdus viiteen laatuviiniin.

Tasting-tilaisuuden organisoi Viiniposti ja tastingin vetää Tommasin Elena Zin. Perheomisteinen Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Tila sijaitsee Italiassa Veneton alueella, aivan Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

– Viineissä näkyy Tommasin perinteikkyys ja laatu. Esimerkiksi Crearo on valittu Viinilehden Vuoden punaviiniksi, ravintoloitsija Sakari Keinänen kertoo.

Tastingin yhteydessä on myös pientä viinillistä syötävää tarjolla, mutta seuraavasta päivästä eli 12.12. alkaen voimassa on myös keittiömestari Niko Ervalahden viineille suunnittelema menukokonaisuus.

– Niko on suunnitellut Tommasin viineille menun, joka on tilattavissa viikon ajan tastingin jälkeen.

Tilaisuudessa maistettavana:

Tommasi Perla Pinot Nero Brut
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio
Tommasi Crearo (Viinilehden Vuoden Punaviini 2017)
Tommasi Ripasso Valpolicella
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico

Tommasi-viinitasting: 11.12.2018 klo 18, hinta 20€

lmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse lähettämällä viesti osoitteeseen info@viiniposti.fi

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy