Hauki-limemureke kätkössään porkkanageelisydän. Ympärillä ranskankerma-nokkosmoussea, tujaukset porkkanageeliä ja kevätsipuli-parsasalaattia pikkelöidyistä emmeistä.

Tiiliholvin tuoreen kevätlistan annoksissa on vahva raikkaan parsainen vire. Talviset komponentit on riisuttu pois ja nostettu vehreää tuoretta tilalle. Likimain kaikista annoksista löytyykin joko vihreää tai valkoista parsaa muodossa jos toisessakin. Annoksia on myös twistattu niillä villeillä vihreyksillä, joita luonnosta jo ilmoille punkeaa.

– Tilaa sitten kalaa tai lihaa, niin kyllä sieltä se parsa löytyy. Esimerkiksi kyyttöannoksessa se on valkoista, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä kuvailee uuden listan annoksia.

Hulppea luomukyyttö saapuu Tiiliholviin Ikaalisista Kovelahdella sijaitsevalta Ari Alarautalammin tilalta. Siellä lehmät vasikoineen päivineen pääsevät laiduntamaan ulkosalla ympäri vuoden.

Hyvä kyyttökontakti saatiin, kun Alarautalammi otti Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkoseen yhteyttä kyytönlihaa tarjoten. Vielä muutama vuosi sitten ravintolat joutuivat tekemään melkoista salapoliisityötä uusia lähi- ja pientuottajia löytääkseen.

– On hienoa, että tilanne on kääntynyt niin päin, että pientuottajat ottavat nykyään itse aktiivisesti meihin yhteyttä, kiittelee Mäyrä.

Myös järvikala poseeraa parrasvaloissa. Esimerkiksi alkuruoka-annoksien puolella haarukoidaan haukea parempiin suihin porkkanageelisydämisen haukimurekkeen muodossa.

Kotimainen on niin Tiiliholvin kaloissa kuin lihoissakin kova sana.

– Ainoa ulkomainen liha listallamme on parmankinkku. Kaikki muu on kotimaista!

Tiiliholvin parsainen lista on voimassa juhannuksen tuntumaan asti.

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Grillattua kyyttövasikan ulkofileetä, peruna-kevätsipulisalaattia ja parsaa.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvi villiintyi riistasta ja kalasta – Uusia à la carte -makuja uudistuneen tiimin tekemänä

Tiiliholvi riehaantui riistaisen villeistä raaka-aineista. Pietari Parkkosen johtama uudistunut keittiötiimi on laatinut annoskimaraan mm. oodin silakalle sekä tyrnille. Raaka-ainerakkautta tunnustetaan myös villisorsan ja kirsikan...

LAHJAVINKKI: Tiiliholvi ja Elämyslahjat taituroivat pimeässä nautittavan illallisen tilauksesta

Tiiliholvissa on mahdollista haastaa ja herkistää makuaistiaan, kun ravintola alkaa järjestää pimeitä illallisia yhteyistyössä ElämysLahjojen kanssa. Jännittävä, aivan säkkipimeän syleilyyn ruokailijat sulkeva ruokailukonsepti on ollut hyvin suosittu maailmalla.

Tiiliholvin kevätlista tulvii parsaa niin luomukyytön kuin järvikalankin kanssa

Tiiliholvin tuoreen kevätlistan annoksissa on vahva raikkaan parsainen vire. Talviset komponentit on riisuttu pois ja nostettu vehreää tuoretta tilalle. Likimain kaikista annoksista löytyykin joko...