Tiiliholvin pihviviikot tuovat lautasille miehevän lihaisia herkkuja. À la carte -listan rinnalle tulee 5 erilaista pääruokavaihtoehtoa sisältävä Lihaa ja Liekkejä -menu. Pihvipitoisten annosten lisäksi valittavaksi saadaan erittäin erikoislaatuista saksiniekkaa: sinistä hummeria.
– Sininen hummeri maistuu hyvin lihaisalta, erilaiselta kuin tavallinen merivedelle vivahtava hummeri. Sinistä hummeria pyydetään Bretagnen rannikolla, ja sitä on vain 5% koko maailman hummerikannasta. Saamme hummeria noin kymmenen annoksen verran. Se on erikoisuus, jota moni ei ole koskaan syönyt, keittiömestari Jarkko Mattila kertoo ja muistuttaa, että nopeat syövät hitaitten hummerit.
Sininen hurmuri suorastaan vaatii kumppanikseen perinteisesti juomista jaloimman, samppanjan. Samppanja saapuu ravintolaan maineikkaasta Paul Goerg -samppanjatalosta.
Pihviviikkojen olennaisin raaka-aine on kuitenkin laadukas ja huolella kypsennetty liha. Annosvalikoima venyy punaviinikastikkeella aateloidusta marmoriulkofileestä calvadoskastikkeiseen kobe-härkään.
– Pihviviikoilla liekitetään paljon salin puolella. Sillä saadaan tuoksua ja näyttävyyttä tapahtumaan. Lisäksi kanssakäyminen asiakkaan kanssa nousee ihan eri tasolle, hovimestari Mika Lintula kuvailee.
Erikoisviikoilla Tiiliholvin yllätysmenut eivät ole tilattavissa.
Lihaa ja Liekkejä
Valkosipulietanat á 12 €
***
Sinistä hummeria ja kotimaista kaviaaria á 99 €
T-luupihvi ja viskikastiketta á 38 €
Marmoriulkofileetä ja punaviinikastiketta á 34 €
Luomupihvikarjan entrecote ja bernaisekastiketta á 33 €
Härän sisäfileetä ja pippurikastiketta á 35 €
Kobe-härkää ja calvadoskastiketta á 78 €
***
Valinnainen jälkiruoka à la carte -listalta á 10 €
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy