Tiiliholvin lounas on uudistunut palvelemaan myös lyhyemmin ruokailevia asiakkaita. Nyt lounastamaan voi piipahtaa vaikkapa vain yhden annoksen verran. Näin ehtii syödä näppärästi ruokatunnin rajoissa – joutuisasti mutta laadukkaasti.
Yksittäisiin annoksiin pilkotut lounasmenut tuovat enemmän vaihtoehtoja asiakkaalle. Hän voi napsia juuri mieleisensä annokset tai nauttia niistä vaikkapa vain yhden. Monikaan kun ei ehdi lounastaa kolmen ruokalajin vaatiman noin tunnin verran, mutta haluaa silti ruokailla laadukkaasti. Lounastaminen tunnelmallisessa ja rauhallisessa miljöössä katkaiseekin päivän kiireet mukavasti, oli annoksia yksi, kaksi tai kolme.
Vaihtuva lounasmenu koostuu parista alkuruoasta, parista pääruokavaihtoehdosta sekä jälkiruoasta. Pääruokavaihtoehtoina on yleensä sekä lihaa että kalaa.
– Lisäksi meillä on pihvilounasmenu, jonka pihvi on tietenkin sisäfileetä. Siltäkin menulta voi halutessaan valita pelkän pihviannoksen, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä valottaa.
Kaikki raaka-aineet ovat aivan yhtä laadukkaita kuin à la carte -annoksissakin, kaikki valmistetaan alusta asti itse omassa keittiössä. Puolivalmisteita ei käytetä.
– Se on meidän linjamme illalla, niin miksei sitten lounaallakin. Teemme kaiken alusta asti kolme päivää keitettävään liemipohjaan tehdyistä kastikkeista alkaen, keittiömestari Pietari Parkkonen kertoo.
Tiiliholvissa voi myös tavata liikelounaan merkeissä ja palaveerata suojaisassa kabinettitilassa.
– Kabinetit ovat hyvässä käytössä arkena. Yleensä niissä pidetään palaveri tai kokous ja nautitaan samalla lounasta, kuvailee Mäyrä.
Kolmen ruokalajin lounasmenu 27€
Kaksi ruokalajia 23€
Pääruoka 17€Pihvilounasmenu 42€
Tiiliholvin pippuripihviannos 33€
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuva: Tiiliholvi
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY