Ilta lähiruoalle -ilmaistapahtuma valtaa Kangasala-talon tiistaina 9.10.2018. Illan isäntänä nähdään keittiömestari, lähiruokaguru Heikki Ahopelto. Esillä on myös runsaasti lähituottajia ympäri Pirkanmaata.

Ilta antaa kasvot Kangasalan lähiruoalle kuvin, videon ja lähiruokajulkaisun avulla. Kunniavieraina ovat lähituottajatorin tuottajat, joilta on mahdollisuus ostaa paikallisia herkkuja. Satokauden säilömistä voi harjoitella workshopeissa. Ruokatarjoilusta vastaa Armas Galleria&Keittiö, jonka kuuluisaa lähiruokakebabia on myynnissä koko illan.

Kangasalalaisen Rekolan biodynaamisen tilan toimitusjohtaja Henri Murto kertoo lähiruoasta vuonna 2018. Rekolan tila on mm. lähiruoastaan tunnetun ravintola C:n luottotuottaja. Kuva: Kohokohdat.fi

Marjaana Lahtua oriveteläiseltä Lahtuan luomutilalta kertoo puolestaan luonnon käyttämisestä lääkkeenä ja hyvinvoinnin lähteenä.

Joel Rosenbergin workshopeissa valmistetaan hedelmänahkaa syksyn marjoista ja säilötään satokauden herkkuja kuivaamalla.

Tapahtumassa kuullaan myös musiikkia. Kangasalalainen nuori muusikko Liina-Lotta Hakamäki yhdessä bändinsä kanssa Kangasala-salissa. Kimmo Pyykkö -taidemuseoon on illan aikana vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Kangasalan lähiruokahanke yhteistyössä Kangasala-talon kanssa.

Kangasalan tavoite on olla laadukkaan alkutuotannon, puhtaan ruoan ja lähiruoan kaupunki. Kangasalan lähiruokahankkeella tuetaan Kangasalan elinvoimaisuutta, aluetaloutta ja annetaan kasvot lähiruoalle.

Mukana lähituottajatorilla ovat:

Rekolan biodynaaminen tila, satokausikassit
Takakeno bikes, hunajatuotteet
Nila PS Oy, yrttituotteet
Kangasalan kaupunki, infopiste
Puhujien piste, Heikki Ahopelto, Marjaana Lahtua
ChefBug Oy Ltd, hyönteistuotteet
Armas Galleria&Keittiö, Armas-kebab ja GalleriaKioski
Marjatila Tyrnikka, marjatuotteet
Aholaidan lammastila, villa- ja lammastuotteet
Rauhalan tila, pihkatuotteet
Iloset Kanaset, kananmunat
Jullisen tila, juurekset
Raija Asunta, ruisleipä, mehut, hillot, marjajauheet
Heikin leipä, viljatuotteet
Juhani Lumme, kurpitsat
Satokauden säilöntäworkshopit, Joel Rosenberg
ProAgria Etelä-Suomi ry, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Lue myös

Biodynaamisesti viljellyn makua ei usko ennen kuin maistaa. Ja se maku tulee hyvin hoidetusta maaperästä.

 

Rekolassa ei myrkytetä – kasvisten maku tulee puhtaasta maasta

 

Tapahtuma


Ilta Lähiruoalle Kangasala-talossa

 ti 9.10.
 17:00 – 20:00
 Hintaluokka: vapaa pääsy 
 Tapahtuma verkossa
Tapahtumapaikan esittely

Tapahtumapaikka


Kangasala-talo

Kangasala-talo
 Kuohunharjuntie 6
Kangasala

 Hotellit läheisyydessä


Kangasala-taloon on helppo tulla myös Tampereelta: bussi nro 40 vie Koskipuistosta suoraan Kangasalan keskustaan Kangasala-talon kupeeseen. Autolla 15 minuuttia Tampereelta Lahden suuntaan.

Tapahtumapaikan kotisivut: www.kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on maan uusin kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kulttuurikeskuksessa on 290-paikkainen konserttisali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria ja kunnanvaltuuston kokoussali. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle rakennukselle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Kangasala-talo oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi. Kangasala-talon ohjelmiston kuuluvat tällä hetkellä klassinen ja kevyt musiikki, kuvataide, teatteri, elokuva ja tanssi. Tapahtumia tehdään myös lapsille ja nuorille.