Eclipse Jazz Clubin kevään päätöskonsertti Kulttuuriravintola Kivessä on kahden esiintyjän ilta. Nosteessa oleva nuorten muusikoiden folk-proge-kollektiivi Vimmasekä kitaristi Petri Kautto. Juureva konserttikokonaisuus on tarkoitettu niin maailmanmusiikin, progen kuin jazzinkin ystäville.

Kitaristi-lauluntekijä Petri Kautto avaa konsertin klo 19.30 sooloesityksellään. Kauton kolmas soololevy ”Country & Northern” yhdistelee country-musiikkia pohjolan folk-lauluntekijäperinteeseen, blues ja jazz-vivahteilla tuettuna. Vuosia Lontoon musiikkiskenessä vaikuttaneen Kauton tyylitaju juurevan musiikin parissa on pettämätön.

Peräti 9-henkinen helsinkiläisorkesteri VIMMA puolestaan yhdistelee maailmanmusiikkia, progea ja big band-soundia kantaaottavaan lyriikkaan. Yhtye kulkee rohkeasti Anssi Tikanmäen ja Juha Kujanpään musiikillisissa jalanjäljissä. Tampereen konsertti on osa neljän konsertin julkaisukiertuetta. Yhtye julkaisi juuri uuden Studio Live EP:n, jonka materiaalia on luvassa Tampereen konsertissa. Vimman ensimmäinen kokopitkä albumi, konseptiteos Kuuleeko kuu? julkaistaan loppuvuodesta 2019.

Kokoonpano:
Eeva Rajakangas – laulu
Pessi Jouste – viulu
Roope Jokinen – viulu
Jaakko Arola – saksofoni
Otto Porkkala – sähkökitara
Kalle Outila – akustinen kitara
Aino Kallio – piano
Ansku Mellanen – basso
Vilho Louhivuori – rummut

 

Tapahtuma


Eclipse Jazz Club: Vimma & Petri Kautto

 ti 14.5.
 19:30
 Hintaluokka: 15 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Kulttuuriravintola Kivi

Kulttuuriravintola Kivi
 Kivi Keskustori 2
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Kulttuuriravintola Kivi Ravintolaesittelyssä