Mitä ei The Bullin listalta löydy, sitä tuskin purilaismaailmassa tarvitaan. Gastropub-Lappalaisten ravintola tuuppaa tarjolle sellaisen arsenaalin lihaisaa burgerpurtavaa, että vannoutunut lihansyöjä liikuttuu. Vaikka toisaalta vaihtoehtonsa on myös kasvissyöjille ja jopa vallan vegaaneillekin. Ja salaattiakin saa.
”The Bull – Not so fine dining” kertoo kaiken tarpeellisen. Krouvin ravintolan nimi juontaa juurensa loogisesti härkäpäisen lihaisista antimista ja rennosta pilkkeestä silmäkulmassa. Ravintoloitsija Anu Lappalainen korostaakin paikan kikkailemattomuutta. Lupsakkaa asennetta ja silmäkulman pilkettä toivotaan myös asiakkailta.
– Otetaan se seiväs sieltä yhdestä paikasta ja jätetään se ovelle. Mielellään jopa ulos. Tullaan rennolla huumorimielellä syömään hyvää ruokaa ja juomaan hyvää olutta, Lappalainen kuvailee veikeästi.
Annoskavalkadi on hengästyttävän laaja ja luonnollisesti tuhdin burgerpitoinen. Peruspihvi on tanakka, vähintään 250-grammainen pihvi paikan päällä päivittäin jauhetusta Black Angus -naudanlihasta. Lisäksi löytyy mm. kanaista, poroista, vuohenjuustoista, ankanmaksaterriinistä ja perinnemakkaraa mieliville mustamakkaraista Mörkö-versiota. Onpa tyrkyllä totaalinen vegaanivaihtoehtokin.
Mikäli taas isommastikin lihaa uppoaisi, on valikoimassa BBQ 4 Friends -vaihtoehto, jonka kilosta lihaa piisaa varmasti pienoiselle kaveriporukallekin. Toisaalta hampurilaisten pihvin saa halutessaan myös kevyempänä versiona ja myös 1,5 euroa köykäisempään hintaan.
Mielenkiintoinen uutuus on myös ”nakuburgeri”, jossa purilaisen sisukset on kääräisty salaatinlehtiin. Loistava idea heille (meille), jotka yleensä tempaisevat burgeroidessaan itsensä hivenen turhankin suloiseen ähkyyn tai jotka jättäisivät muuten sämpylää syömättä. Mahdollista on muuten myös tuunata hampparistaan juuri oman suunsa myötäinen malli.
The Bull tarjoilee myös lounasta maanantaista perjantaihin klo 10.30-15, jolloin tarjolla on kevyempiä annoksia kevyempään hintaan. Syksyllä lounastarjonta täydentyi Nacho Chili Buffet -kokonaisuudella. Aamiaista taas on saatavilla pitkin päivää. Keittiö on avoinna likimain sulkemisaikaan asti.
– Meininki on rento kaikin puolin. Saa tulla tilaamaan, syömään ja maksamaan tiskille – saa tilata, syödä ja maksaa omassa pöydässä. Toki mahdollisten lounaskiireiden keskellä rohkaisemme vähän asiakkaita myös tilaamaan annoksensa tiskiltä, mutta meillä on kyllä aina pöytiintarjoilu.
Purilaisten lisäksi luonnollisesti myös olut on vahvasti parrasvaloissa niin hanoista valutellen kuin pulloista kaadellen.
– Oluissa on ehkä hienoinen jenkkipainotus, mutta valikoimassa on myös kotimaisia oluita. Ja tietenkin kun panimomme avautuu, tulee sieltä ihan omaa olutta.
Oluiden lisäksi valikoimassa on mm. suursuositun berliiniläisen Fritz-kolan limonadeja.
Kesäksi ravintolan edustalle avautuu 16-paikkainen terassi siemailijoiden ja burgerinpurijoiden paistatella.
- Ravintola palvelee Koskikeskusta vastapäätä osoitteessa Hatanpään valtatie 4.
- The Bull on avoinna arkisin 10.30-24 (tarvittaessa pidempäänkin), pe-la 10.30-02 ja
su 12-24. Ei pöytävarauksia. - Burgerien hinnat alk. 12,50e hinnan noustessa ylöspäin emmeiden mukaan. Likimain 30 eri vaihtoehtoa. Kylkeen aina joko ranskalaiset tai salaatti.
Lue myös: Gastropub-Lappalaisille burgeriravintola – Maistele ennakkoon Kalevassa ja vaikuta makuihin
Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy
[sc name=”bull”]