Teatteri Telakka keskeyttää esitystoimintansa kuukauden ajaksi 15.4.2020 asti. Esityskauden keskeytyksellä teatteri osallistuu yhteisiin toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Keskeytys vaikuttaa erityisesti kevätkauden pääohjelmiston uuteen kantaesitykseen Syd Barrettiin, jonka ensi-ilta ke 18.3. siirtyy päätöksen seurauksena myöhempään ajankohtaan. Nyt peruuntuville esityksille pyritään löytämään uudet ajankohdat joista tiedotetaan tuonnempana.

Henkilöihin, jotka ovat jo ostaneet tai varanneet liput 18.3.-5.4. esityksiin tullaan olemaan erikseen yhteydessä Tiketin tai teatterin toimesta, mikäli he ovat antaneet yhteystietonsa. Ensisijaisesti toivomme, että lipun ostaneet siirtäisivät varauksensa myöhempään esitykseen tai vaihtaisivat sen lahjakorttiin, joka on voimassa 31.5.2021 asti. Liput voi myös palauttaa 31.8.2020 mennessä.

Teatteritilamme alittaa 80 paikan katsomokapasiteettinsa puolesta reilusti AVI:n yleisötapahtumille asettaman asettaman 500 henkilön maksimimäärän, mutta esitysten siirto koettiin tarpeelliseksi toimenpiteeksi tässä nopeasti muuttuvassa tilanteessa. Teatteri Telakka seuraa tauon aikana aktiivisesti virustilanteen kehittymistä ja tiedottaa esityskauden jatkosta myöhemmin.

Ravintolan sopeuduttava muuttuvaan tilanteeseen

Ravintola Telakka jatkaa toistaiseksi toimintaansa pienin muutoksin, kuten muuntamalla lounaan kaikki annokset pöytiintarjoiltaviksi. Myös mukaan annoksia saa.

– Ruoka-annoksia toki voi tilata mukaan otettavaksi. Kuljetuspalvelua meillä ei ainakaan tällä hetkellä ole, kertoo Tiina Tökkäri Telakalta.

– Myös keikkoja perutaan koko ajan, eli järjestäjät ja myös artistit peruvat niitä. Esimerkiksi kuluvalla viikolla ei ole yhtään keikkaa ja perumisia tulee koko ajan, Tökkäri kertoo.

Syd Barrett Telakan teatteriohjelmistossa 2020Teatteri Telakan kevään 2020 pääohjelmistossa nähdään Juha Hurmeen ohjaama ja mm. Janne Laurilan ja Antti Laukkarisen tähdittämä, Syd Barrettin kappaleiden ympärille perustuva rock-näytelmä.

Roger ”Syd” Barrett perusti Pink Floyd -yhtyeen vuonna 1966 ja kirjoitti lähes kaikki bändin kappaleet kunnes sai vuoden 1967 lopulla potkut omituisen käytöksen ja yhteistyökyvyttömyyden vuoksi.

Vuonna 1970 häneltä julkaistiin kaksi levyllistä kummallisia ja kauniita lauluja. Ylijäänyttä materiaalia julkaistiin vielä albumillinen 1988. Syd muuttui takaisin Rogeriksi viimeistään vuonna 1970, irtautui musabisneksestä, keskittyi puutarhanhoitoon ja maalaamiseen ja eli äitinsä kanssa kuolemaansa asti.

Teatteri Telakan hiljainen ja pieni rock-näytelmä Syd Barrett rakentuu Syd Barrettin kappaleiden ympärille, joita näytelmässä esittää Syd Barrettin roolissa muusikko Janne Laurila. Muut roolihahmot ovat bändikaverit basisti Roger Waters (Tomi Alatalo) ja rumpali Nick Mason (Antti Laukkarinen) sekä Äiti (Kaisa Sarkkinen).

Näytelmä on laadultaan filosofinen ja surumielinen ja se sisältää erittäin paljon maailman hienointa musiikkia.

Esityksen ikäsuositus 15 v.

 

Tapahtuma


Syd Barrett – hiljainen ja pieni rock-näytelmä

 ke 18.3. klo 19 | su 22.3. klo 14 | ke 25.3. klo 19 | pe 27.3. klo 19 | la 28.3. klo 14 | to 2.4. klo 19 | su 5.4. klo 14
 19:00
 Hintaluokka: 26,50 € 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Teatteri Telakka

Teatteri Telakka
 Tullikamarin aukio 3
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Kulttuuritalo Telakan terassilla ja ravintolasalissa on viikoittain monipuolista livemusiikkia. Yläkerran Teatteri Telakka on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava ammattiteatteri.

Telakkamainen kotoisan boheemi tunnelma on niin ainutlaatuinen, että siihen kannattaa tutustua eri aikoina. Se on aito kulttuuritalo, joka muuttaa muotoaan niin päivin ja öin kuin myös kesällä ja talvella. Talkootyönä vanhasta viljamakasiinistä kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi synnytetty ravintola Telakka on nähtävyys itsessään.

Ravintolaesittely: Telakka