Teltta Lab Tampere 2022
Teltta Lab Tampere 2022: Rakastan! – Elämän mittainen tarina TelttaLabissa 3.8.2022. Kuva: Jari Kivelä

Tampereen Teatterikesän ja G Livelabin synergia saa jatkoa elokuussa 2022, kun TelttaLab täyttyy jälleen 2.–6.8. taiteilijoiden konserteista ja klubi-illoista sekä pienimuotoista näyttämöteoksista.

Lavalla nähdään muun muassa Juha Hurme, lauluyhtye RajatonAnneli Saaristo sekä Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto.

Konkariohjaaja Juha Hurmeen omaleimainen ote näkyy TelttaLabin molemmissa avajaispäivän esityksissä tiistaina 2.8. Miksi ihmisellä ei ole häntää? on Teatteri Vanhan Jukon kotimaista sanataidetta pursuava iltama, ja Sammon arvoitus osa Tuomari Nurmion ja Hurmeen masinoimaa, monitaiteellista KalevalaFest-projektia.

Rajaton konsertti TampereTampereen Tapahtumien Yössä, torstaina 4.8. TelttaLab on sielukkaiden laulajattarien valtakuntaa: Anneli Saaristo tulkitsee unohtumattomia laulelmiaan, ja moninkertaisesti palkittu, valovoimainen Yona valloittaa ylistetyn levynsä, Uni johon herään, antimilla. Sävelien ja sanojen saumatonta liittoa edustaa myös 25-vuotisjuhliaan viettävä lauluyhtye Rajaton sekä taiteilijapariskunta Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston koronakaranteenissa syntynyt intensiivinen esitys Rakastan! – Elämän mittainen tarina.

Kuolema ja katoavaisuus nousevat yhdeksi ohjelmiston teemaksi. Nuutti ”Gootti” Vapaavuori tervehtii kuolemaa synkistelemättä ja avosylin videotaidetta, musiikkia ja draamaa yhdistelevässä Satujen diskossaHannu-Pekka Björkman yhdessä Jukka Perko Avara -trion kanssa vie yleisön läpi ajan dance macabre -aiheesta innoituksen saaneessa kuulokuvassa, Puku ommellaan hiljaisuudessa.

Konsertin ja näyttämöteoksen välimaastossa liukuva Timo Tuominen avec Jacques Brel tuo esille Kansallisteatterin näyttelijä Timo Tuomisen kunnioitusta tihkuvan rakkauden Jacques Brelin (1929–1978) chansoneita kohtaan. 1900-luvun vuosikymmeniin kurkistaa myös Suomifilmin salaiset kansiot. Ria Katajan ohjaama komedia etsii kotimaisesta kultakauden filmiteollisuudesta kadoksissa olevia naisrooleja ja kirjoittaa elokuvahistoriaa uusiksi.

 

Tapahtumat > Festivaalit


Teatterikesän TelttaLab: kutsuu korkealaatuisen ohjelmiston äärelle

 ti 2.8. – la 6.8.
 Hintaluokka: Useita lipunhintoja 
 Tapahtuma verkossa

 

Tapahtumapaikka


G Livelab Tampere

G Livelab Tampere
 Puutarhakatu 1
Tampere

 Hotellit läheisyydessä