Pirkanmaan persoonallisimman jazz-tapahtuman esiintyjäkaarti on jälleen kiehtovan kokeellinen kokonaisuus. Tarttila Jazz 2018‬ tuo Sääksmäelle Tarttilan kylän entiselle työväentalolle yllätyksellisen pääesiintyjän, joka ei ilman kokeellisuutta täyttäisi tapahtuman kriteereitä.

Sympaattisessa tunnelmassa soi tippa-dai tappa-dai aivan uudessa kuosissa, kun syyskuun ensimmäinen päivä järjestettävä jazz-tapahtuma musisoidaan jo viidennen kerran.

Pääesiintyjä tänä vuonna on Sepi Kumpulainen Duo höystettynä rytmivelho DJ Super-Johnnylla. Tarttilaa varta vasten kasattu ryhmä ei ole aikaisemmin esiintynyt yhdessä. Luvassa on kokeellista, jopa jazziin asti kumpuilevaa musiikkia – aivan ainutlaatuinen setti Kumpulaisen pitkästä tuotannosta.

Esiintyjäkaartiin kuuluvat myös performanssitaiteilija Maija Kivi, jonka esitys on tapahtuman järjestäjällekin yllätys, kitarataiteilija Ismael M Kouta savukoneineen sekä jazz-kitaristi Tuomas Paukku, jonka musiikki sooloineen edustaa tapahtuman perinteisimpää jazzia. Loppuillan huipentaa visuaalisuutta huokuva, kokeellisen konejatsin uusin ilmentymä Harso, joka yhdistelee musiikkiinsa syvää rytmiikkaa. Harso on audiovisuaalinen performanssibändi, joka projisoi meininkiään tukevaa kuvastoa hienolla otteella.

Sepi aivan uudessa valossa

Sepi Kumpulaisen musiikki on lähtökohtaisestikin kokeellista, mutta saa Tarttila Jazzissa vielä ennennäkemättömän ja -kokemattoman mausteen.

– Minulla on ollut elämässäni mahdollisuus musiikilla luoda taidetta ihmisten iloksi. Se on elämäni suurin saavutus ja olen ylpeä siitä. Pyrin yhä luomaan uusia biisejä, ja taiteellinen puoleni on herännyt eloon. Olen vuosien varrella oppinut paljon. Julkisuus on ollut hyväksi, Kumpulainen kertoo.

– Sepi on ”Kaikkien Sepi”. Kokeellinen mauste tuo uuden lisän myös sellaiselle fanille, joka on nähnyt Sepin jo useitakin kertoja, kertoo tapahtuman isä Pauli Ahopelto.

 

Kokeellinen rytmimusiikkijuhla yhdistelee eri taidemuotoja

Tarttila Jazz on kokeellinen rytmimusiikkijuhla Valkeakosken Sääksmäen Tarttilassa. Nyt viidennen kerran pidettävän tapahtuman näyttämönä on satavuotias entinen työväentalo. Tarttilan salin akustiikka on erityinen. Hirsiseinät antavat oivallisen soinnin monenlaiselle musiikille. Paikkaa on kunnostettu entistäen ja se toimii nykyisin mm. taide- ja tapahtumatilana. Tapahtumassa nähdään aina myös Ahopellon omaa taidetta. Bonuksena yleisölle on tällä kertaa taiteilijan paanu- ja päreteoksia, joita on tänä keväänä nähty myös Lapinlahden näyttelyistä.

Tarttila Jazzin idea syntyi talon nykyisen isännän Ahopellon äänimaisemakokeiluista. Taiteilija viettää kesiään Sääksmäellä entisöidessään perinteikästä tapahtumapaikkaa, jossa on hienoja yksityiskohtia kuten vanhanajan lipunmyyntikoppi, avara veranta ja tietysti hieno lava ja idyllinen piha-alue. Muusikoiden kanssa vietetyistä sessioista kehittyi vuotuiseksi tarkoitettu kokeellisen rytmimusiikin konsepti – Tarttila Jazz.

Taidekokin valmistama ruokaa improvisoiden

Ruoasta vastaa jälleen arvoituksellinen taidekokki ‪Jyrki Tsutsunen‬, joka ei tosin pääse tällä kertaa ulkomaan komennuksen vuoksi paikan päälle. Kantavana ideana on tällä kertaa kasviskeitto. Osallistujat maksavat jazz-buffet’sta ja virvokkeista omantuntonsa mukaan.

– Kun keikka kutsuu tekemään kulttuurikeittiötä Komin tasavaltaan, silloinhan pitää lähteä sinne eikä Tarttilaan, toteaa Ahopelto vaatimattomasti.

VINKKI! Hyödynnä kimppakyytitarjous, kuski ilmaiseksi, jos vähintään 3 kyytiläistä.

Lisätietoja tapahtuman sivuilla: www.facebook.com/tarttilajazz

 

Tapahtuma


Tarttila Jazz: Sepi Kumpulainen Duo & DJ Super Johnny, Tuomas, Paukku, Ismael M Kouta ja performanssitaiteilija Maija Kivi…

 la 1.9.
 18:00 – 22:30
 Hintaluokka: 18 hlö tai kimppatarjous  Holvi.com
 Tapahtuma verkossa
Tapahtumapaikan esittely

Tapahtumapaikka


Tarttilan työväentalo
 Tarttilanraitti 159
Valkeakoski

Hotellit läheisyydessä