Saludissa tapaksia piisaa moneen makuun helposti vaikka seurueen kesken jaettavaksi. On esimerkiksi sitruunalla maritoitua mustekalaa ja mustekalan musteella värjättyä aiolia, Valdeón-sinihomejuustoa taatelipyreen kyljessä, Manchego-juustoa kvittenihillolla ja perunatortillaa sekä txistorra-makkaraa.

Salud on tunnettu erityisesti runsaan lihaisista pihviantimistaan, mutta hellekeleillä ennen illan viileyttä ja tuhdimman nälän heräämistä maistuvat ehkä parhaiten tapakset. Ravintolan tapas-baariin voi piipahtaa helposti napsimaan pieniä suolapaloja kuohuvan, kuplivan tai huurteiseen hyvyyden kanssa.

Hellekeleillä kannattaa nestetankkauksen ohella muistaa myös syömispuoli. Saludin keittiöpäällikkö Tomi Schulzen operoimat tapas-palat ovat omiaan pitämään miehen ja naisen maukkaasti tiellä silloinkin, kun iltapäivän kuumuus viivyttää isomman ruokahalun heräämistä. Tapas-baari on myös helppo, herkullinen ja espanjalaistyylisen huurteinen kohtaamispaikka ystävien kesken.

– Etenkin näillä helteillä monet tulevat iltapäivällä istumaan lasilliselle sekä tapaksille ja syövät runsaammin vasta myöhemmin illalla. Aina ei tarvitse tulla syömään pitkästi, tänne voi poiketa vaikka vain lasilliselle cavaa, toteaa baaritiskin takana hääräävä ravintolapäällikkö Pia Luoto.

Tapas-palojen kanssa maistuu Saludissa erityisen suosittu hedelmäinen sangria. Sitä saa niin perinteisen punaisena kuin valkoisenakin versiona.

Hedelmäiset sangriakannut ovat Saludissa erityisen suosittuja. Punainen on klassikko, kun taas valkoviiniversio on raikkaampi malli. Myös cavaa kaadetaan laseihin ahkerasti. Espanjalaisten tapasten kylmänä kyytipoikana maistuu luonnollisesti myös espanjalainen olut.

– Klassikko-olut San Miguelia saa hanasta ja se tarjotaan tietenkin jäisistä laseista. Pullo-oluista löytyy esimerkiksi gluteeniton pienpanimo-olut, Nómada Brewingin IPA, kertoo Luoto.

Sitruunalla marinoitua mustekalaa ja mustekalan musteella värjättyä aliolia.

Tapaksiakin piisaa moneen makuun ja tunnelmaan. On esimerkiksi sitruunalla maritoitua mustekalaa ja mustekalan musteella värjättyä aiolia, Valdeón-sinihomejuustoa taatelipyreen kyljessä, Manchego-juustoa kvittenihillolla, vihreistä tomaateista valmistettua gazpachoa tai Heikkilän tilan perunatortillaa ja txistorraa, joka on perinteisesti Baskimaalla ja Navarren alueella valmistettavaa savupaprikalla ja chilillä maustettua porsaanlihamakkaraa.

Schulze vinkkaa ottamaan niin tapastelun kuin niiden kanssa kulauteltavat juomatkin espanjalaiseen tapaan erittäin rennosti.

– Makkara maistuu tietenkin hyvin oluen kanssa ja juustot viinin, mutta mielestäni tapakset kannattaa ottaa ihan rennosti niin kuin Espanjassakin. Ei siellä hifistellä tiettyä viiniä tietylle tapakselle, vaan tilataan tapaksia pöytään ja niiden kanssa sitten sellaista juomaa, josta pitää, tuumii Schulze hymyillen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Heikkilän tilan perunatortillaa ja txistorraa, perinteisesti Baskimaalla ja Navarren alueella valmistettavaa savupaprikalla ja chilillä maustettua porsaanlihamakkaraa.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Näissä ravintoloissa Tampereella ruoka valmistuu avotulella tai grillaten

Grillaamisen ja avotulella ruoan valmistamisen sesonki on etenkin kesällä, mutta raaka-aineet ovat aina tulilla näissä Tampereen huippuravintoloissa. Koska kaikkihan sen tietävät, että puuhiililä grillaamalla...

Pässinkivekset, paella ja jättiravut tekivät paluun Saludin juhlavuoden listalle uuden keittiöpäällikön ohjastuksessa

Bodega Salud täyttää tänä vuonna jo 45 vuotta. Juhlavuoden klassikkoannoskarkeloiden kautta taloon on kotiutunut myös Heikki Kärkkäinen, joka on aikanaan ollut Saludissa silloisen legendaarisen...

Paellamaut palasivat Saludiin – Uudistuneella listalla myös enemmän ruokavaliovaihtoehtoja

Viime vuonna Salud piti paella-viikot, joiden suosio oli suunnaton. Siitä saakka paellaa on toivottu palaavaksi liki päivittäin. Keittiöpäällikkö Tomi Schulze halusi vastata paellanhimoisten huutoon, joten...