Voipaalan taidekeskus: Panorama-näyttely jatkuu tammikuun loppuun asti

  Panorama-näyttely. Kuva Voipaala
  pe 29.1.
  11:00 - 17:00
  Voipaalan taidekeskus | Sääksmäentie 772, Valkeakoski | iCal

  Voipaalan taidekeskus avautuu jälleen 12.1. joulutauon jälkeen: Panorama-näyttely jatkuu vielä tammikuun loppuun saakka. Tällä hetkellä noudatamme voimassa olevia 10 henkilön rajauksia Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja AVIn ohjeistuksen mukaisesti.

  Panorama 12.1. – 31.1.

  Panorama-näyttely. Kuva Voipaala

  Marraskuussa 2020 avautunut Panorama jatkuu joulutauon jälkeen tammikuun loppuun saakka.

  Panorama on valkeakoskelaisen taiteilijapariskunnan (Pirkko Pajunen, Timo Pajunen) ja heidän Saksassa työskentelevän kuvataiteilijatyttärensä (Asta Caplan) yhteisnäyttely.

  Voipaalan taidekeskus Valkeakoskella on avoinna ympäri vuoden. Näyttelyajat ryhmittyvät vuodenaikojen mukaan, ja näyttelytauot kestävät noin kaksi viikkoa. Taidekeskuksen näyttelyt ovat avoinna ti-su 11-17, paitsi kesänäyttely ti-su 11-18. Pääsymaksut 6/5/1 € (ei museokorttikohde).

  Panorama 12.1. – 31.1.

  Marraskuussa 2020 avautuva Panorama jatkuu joulutauon jälkeen tammikuun loppuun saakka.

  Panorama on valkeakoskelaisen taiteilijapariskunnan (Pirkko Pajunen, Timo Pajunen) ja heidän Saksassa työskentelevän kuvataiteilijatyttärensä (Asta Caplan) yhteisnäyttely.              

  Näkymätön näkyvässä 13.2. –  11.4.         

  Elisa Alaluusua, Tom Engblom, Jaana Erkkilä-Hill, Michael Marnin Jacobs, Kalle Lampela, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus, Pirjo Puurunen.

  Kevään näyttelymme Näkymätön näkyvässä avautuu 13.2.21 ilman avajaisia.

  Taiteilijat ovat Lapin yliopiston Taide- ja kulttuuriopintojen yksikön taiteilijaopettajia, jotka tarkastelevat ryhmänäyttelyssään ilmiöitä, jotka ovat kätkeytyneet tietoisuudelta, mutta silmin havaittavia. Mitä kohtaloita kätkeytyy maisemaan, esineisiin, paperin tuolle puolen?

  Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin vuosinäyttely 25.4. – 30.5.

  Kevätperinteemme mukaan Voipaalassa nähdään noin 300 lapsen ja nuoren teoksia taiteen perusopetuksen luokilta.

  Oudoissa tiloissa 12.6. – 29.8.

  Toisen kerroksen näyttelysaliin tulevat teokset ovat kahden taiteilijan, Paananen&Ulvila, yhteistyössä toteuttamia maalauksia. Sanna Maria Paananen ja Tero Ulvila ovat molemmat taidemaalareita, mutta heidän tapansa työskennellä ovat hyvin erilaiset. Ulvilan maalaustapa on spontaania, maalauksellista abstraktionismia, kun taas Paanasen teokset ovat esittäviä, ennakkoon tarkkaan luonnosteltuja ja pääosin mustavalkoisia. Heidän yhteystyöstään näyttää muodostuvan kolmas taiteilija, joka on erilainen kuin kumpikaan yksin.

  Odotettavissa satunnaista hallintaa ja harkittua epävakautta 12.6. – 29.8.

  Ensimmäisen kerroksen näyttelyhuoneet valtaa ROP-taiteilijaryhmä, johon kuuluvat kuvataiteilija Tuomo Rosenlund ja DI Pekko Orava. Poikkitaiteellisten teosten sisällöissä yhdistävänä tekijänä toimii usein nykyihmisen suhde omaan itseensä modernissa ajassa.

  Aamu-Päivä-Yö 11.9. – 7.11.

  Näyttelysalissa Markku Arantila, Pekka Hepoluhta ja Jari Jula ovat ottaneet kukin maalaustensa lähtökohdaksi yhden osan vuorokaudesta. Vuorokausi taipuu metaforaksi ihmiselämästä maailmankaikkeuteen.

  Pause 11.9. – 7.11.

  Lotta Leka, Kristiina Töyry ja Heli Väisänen tuovat esille valokuvataidetta, grafiikan teoksia ja keramiikkataidetta. Näyttelyssä on kyseessä levollisesta olotilasta, joka syntyy yhteydessä luontoon, sisäisen rauhan etsimisestä luonnosta sekä intensiivisestä vuorovaikutuksesta luonnon kiertokulkuun.

  Maisemissa 20.11. – 19.12.21

  Kuvataiteilijat Miina Laine, Tiina-Kaisa Leppänen, Merja Osanen, Hans-Peter Schütt ja Miia Änäkkälä ovat toteuttaneet maalauksia, keramiikkaveistoksia ja installaatioita Sääksmäen maisemasta vuosina 2020-21.

   


  Tapahtuma > Elämykset & huvit


  Voipaalan taidekeskus: Panorama-näyttely jatkuu tammikuun loppuun asti
  pe 29.1.
  11:00 - 17:00
  Hintaluokka: 6 (Museokortti ei voimassa)
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Voipaalan taidekeskus

  Voipaalan taidekeskus
  Sääksmäentie 772
  Valkeakoski

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä