Tuhto ryhtyi käyttämään luomulihaa – Uudella listalla riistakauden herkkuna hirveä

    la 18.1.

    Ravintola Tuhto | Yliopistonkatu 55, Tampere | iCal

    Tuhton keittiömestari Kalle Laakso tiimeineen on suunnitellut uuden ravintolan näköisen a’ la carte -listan ja haluaa nostaa tällä kertaa omana suosikkinaan ajankohtaisen raaka-aineen. Niin alkuruokana tarjottavan kotimaisen hirven lihasta tehdyn tartarin, kuin pääruokapuolta edustavan hirven ulkofileen maistuvine lisukkeineen.

     

    Tartar kotimaisesta hirven ulkofileestä, graavattua keltuaista ja yrttisalaattia. Kuvaaja Essi Piira, Tuhto

    – Riistaa on aina mukava päästä tarjoamaan. Listalle annoksen nimeksi pistettiin rempseällä tuhtomaisella tavalla ”hirveä”, mutta todellisuudessahan se on kaikkea muuta kuin hirveä annos, keittiömestari naurahtaa.

    Toinen asia, joka saa keittiömestarin innostuneeksi ovat raaka-aineet, joita hänellä on käytössään. Liha on ravintolassa ollut tutusti kotimaista, sillä muutoksella että jatkossa listalla käytetään luomulihaa.

    – Luomulihaa käytetään sisäfileepihvi-annoksessa, joka tulee Reinin lihalta.
    Tällä hetkellä liha tulee Raksyrjän tilalta Kärkölästä, mutta jatkossa tila vaihtelee saatavuuden mukaan, kertoo Essi Piira Tuhtosta.

    Tuhton Punajuurikeitto. Kuva Essi Piira, Tuhto

    Täysin vegaanista puolta listalla edustaa alkuruokana tarjoiltava Punajuurikeitto, jota on piristetty kaurafraichella ja pistaasipähkinällä. Vegaaninen pääruoka puolestaan on Sieniäeli saaristolaisleivällä paneroitua Portobellosientä, sitruunamajoneesia, porkkanaa, punajuurta ja lohkoperunoita.

    – Tuhton jokaiselta ruokalistalta on löytynyt myös maukkaita kala-annoksia, eikä tämäkään lista tee poikkeusta. Miksi tekisi; kala on terveellistä ja maistuvaa, ja monella tuntuu olevan edelleenkin kynnys lähteä valmistamaan kalaa kotona, varsinkaan arki ruokana, pohtivat Tuhtolaiset.

    Tuhton lohikeitto

    Alkuruokana tarjottavaa sokerisuolattua siikaa sekä pääruokana paistettua nieriää. Tuhton viime listan myydyin annos oli kermainen lohikeitto, joka jatkaa listalla takuuvarmana suosikkina, ja sitä on saatavilla niin alku, – kuin pääruokana sekä lasten annoksenakin.

    Jälkiruokalistalta löytyy tuttu Tuhton ylpeys; valikoima lähialuiden juustoja, joiden kaverina tarjotaan viime syksynä kattopuutarhasta kerätyistä karviaisista tehtyä hilloa sekä mehiläistemme tuottamaa hunajakennoa.

    Omaksi jälkiruokavalinnakseen keittiömestari mainitsee appelsiini-suklaamarkiisin, joka tarjotaan gin-kirsikoiden kanssa.

    – Ginin maku, kirsikoiden happamuus ja täyteläisen pehmeän suklaan makeus ovat aivan loistava yhdistelmä, päättää Laakso.

    Kuvat: Tuhto

    Tampere-talo hiilineutraaliksi juhlavuotenaan

    Tampereelle syntyi Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuoteen menessä yhdessä vasta avatun Marriott-hotellin kanssa energiankulutukseltaan hiilineutraali kortteli. Tampere-talon kiinteistön käyttämä energia on 2020 kokonaan uusiutuvaa.

    – Alamme seuraavaksi vähentää entisestään tapahtumiemme ja liiketoimintamme hiilijalanjälkeä ja hakea keinoja siihen, miten vähentää päästöjen syntymistä tai kompensoida niitä. Meillä on jo nyt paljon erilaisia ympäristökuormitusta vähentäviä, vähähiilisiä tuotteita ja ratkaisuja. Esimerkiksi ravintolassa tarjotaan vähähiilistä ruokaa ja jätehuollossa on tehokkaat kierrätysratkaisut. Muutokset energiankulutuksessa ovat tuoneet meille myös taloudellisia säästöjä. Kulutuksemme on lähes puolittunut 30 vuodessa, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

    Tuhto hyödyntää uudella ruokalistallaan kattopuutarhansa marjoja ja mehiläistensä hunajaa


    Tapahtuma > Ravintolat


    Tuhto ryhtyi käyttämään luomulihaa – Uudella listalla riistakauden herkkuna hirveä
    la 18.1.

    Hintaluokka: Menu
    Tapahtuma verkossa


    Tapahtumapaikka


    Ravintola Tuhto

    Ravintola Tuhto
    Yliopistonkatu 55
    Tampere

    Hotellit läheisyydessä


    KOHOKOHTIA

    ti 25.2.14:00 Carmen -oopperamenu 14.2.-29.2. TuhtossaRavintola Tuhto
    ke 26.2.14:00 Carmen -oopperamenu 14.2.-29.2. TuhtossaRavintola Tuhto
    to 27.2.14:00 Carmen -oopperamenu 14.2.-29.2. TuhtossaRavintola Tuhto
    pe 28.2.14:00 Carmen -oopperamenu 14.2.-29.2. TuhtossaRavintola Tuhto
    la 29.2.14:00 Carmen -oopperamenu 14.2.-29.2. TuhtossaRavintola Tuhto
    ti 10.3. Simpukkaviikko TuhtossaRavintola Tuhto
    ke 11.3. Simpukkaviikko TuhtossaRavintola Tuhto
    to 12.3. Simpukkaviikko TuhtossaRavintola Tuhto
    pe 13.3. Simpukkaviikko TuhtossaRavintola Tuhto