Tanssivirtaa-festivaali

  ti 17.5. - su 22.5.

  Hällä-näyttämö | Hämeenkatu 27, Tampere | iCal

  Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali esittelee kotimaisia nykytanssihelmiä 17.-22.5.2016. Festivaalilla koetaan viisi kotimaista nykytanssiteosta, katsotaan Loikka on Tour –tanssilyhytelokuvanäytös, keskustellaan taiteesta poliittisena ilmiönä sekä tanssitaan oudoissa Taidebileissä.

  Festivaalin kohokohtia

  Viikon aloittaa tiistaina 17.5. Avajaisklubi Tullikamarin Klubilla. Avajaisissa Alpo Aaltokoski Company johdattelee katsojat seuratanssin ja nykytanssin kohtaamiseen Aina joku vie -esityksellä. Ilta alkaa seuratanssin opetuksella, jonka saloihin yleisön vie esityksen tanssijat. Mukana opastamassa ja esiintymässä ovat myös kilpatanssin Suomen mestarit Katja Koukkula ja Jussi Väänänen.

  Myös tänä vuonna Tanssivirtaa-festivaalilla saadaan nauttia liki tunnin pituisesta Loikka – tanssielokuvien näytöskokonaisuudesta. Keskiviikkona 18.5. Loikka on Tour esittää Hällä-näyttämön pienessä salissa viisi kotimaista tanssielokuvaa. Näytöksen alustaa Loikka-festivaalin taiteellinen johtaja Kati Kallio. Keskiviikkoiltana ravintola 931:ssä paneudutaan taiteen vaikuttavuuteen yhteiskunnallisessa keskustelussa. Vastedes ry:n järjestämään Taide poliittisena ilmiönä –paneelikeskusteluun ottavat osaa Mikko Huhta, Anniina Kumpuniemi, Anne Lehtelä, Rosa Meriläinen ja Kirsi Virta.

  Torstaina 19.5. Hällä-näyttämöllä nähdään Jaakko Niemisen koreografia DropPing vol2. Teoksessa miestanssijoiden trio Pekka Louhio, Jouni Majaniemi ja Jaakko Nieminen pohtivat moraalia taiteen arvottamisessa, voiko taidetta arvottaa asteikoilla hyvä ja huono?

  Perjantaina 20.5. sukelletaan tihenevään tapahtumien ketjuun Herman Melvillen romaanin Moby Dickin innoittamina. Valkoinen valas –teoksessa koreografit Jouni Järvenpää ja Maija Reetta Raumanni pyrkivät etsimään omaa abstraktia totuutta samanlaisella intohimolla kuin romaanin kapteeni Ahab etsii valastaan.

  Lauantaina 21.5. Mia Malviniemen herkkä soolo Hiljaisuus vie katsojan itsetutkiskelun ja hiljentymisen äärelle. Keskiössä ovat ne tunteet ja mielentilat, jotka syntyvät ja lähtevät liikkeelle vasta sitten, kun kiireinen nykyihminen malttaa hetkeksi pysähtyä. Hiljentymisen jälkeen lauantai-illan nostattaa kattoon Liikelaiturin Taidebileet Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen järjestämänä.

  Sunnuntaina 22.5. festivaalin päättää Janina Rajakankaan koreografia Dinosaurus. Mira Kautton ja Stephen Moynihanin tanssimassa duetossa etsitään autenttista rakkautta. Rakkautta sellaisena kuin se on aina ollut ihmisten välillä.

   


  Tapahtuma


  Tanssivirtaa-festivaali
  ti 17.5. - su 22.5.

  Hintaluokka: Useita lipunhintoja
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Hällä-näyttämö

  Hällä-näyttämö
  Hämeenkatu 27
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Hämeenkadun varrella sijaitseva entinen elokuvateatteri on Tanssiteatteri MD:n koti ja palvelee erinomaisesti erilaisten yksittäisten tapahtumien ja seminaarien estradina. Loivasti nousevassa katsomossa on hyvä näkyvyys ja intiimi tunnelma ja sen akustiset ominaisuudet mahdollistavat vaativatkin äänelliset kokonaisuudet.

  KOHOKOHTIA

  ke 11.12.19:00 AavevieraatHällä-näyttämö
  pe 13.12.19:00 AavevieraatHällä-näyttämö
  la 14.12.15:00 AavevieraatHällä-näyttämö