Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021 järjestetään joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  la 4.12. - su 5.12.
  Tampere-talo | Yliopistonkatu 55, Tampere | iCal

  Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021 järjestetään tänä vuonna 4.-5.12.2021. Tampere-talossa. Festareille tulee yli 250 ohjelmanumeroa ja puheenvuoroa seitsemällä eri lavalla, vuoden 2021 kärkikirjailijoita kaikista genreistä sekä viime vuodelta siirtyneitä tärkeitä teemoja ja kirjallisuuden tähtihetkiä.

  Lauantaina 4. joulukuuta festareilla jaetaan myös perinteinen Tulenkantaja-palkinto. Osa ohjelmasta myös striimataan ja tallennetaan.

  Tampere-talon kaikki salit ovat Kirjafestarien käytössä: Pienessa salissa esiintyvät kaunokirjallisuuden kärkinimet, muun muassa vuoden 2020 Finlandia-voittaja Anni Kytömäki, tänä vuonna teoksensa jo julkaisseet Anneli Kanto ja stand-up-koomikko Ismo Leikola, syksyllä uudet romaaninsa julkaisevat Rosa Liksom, Sisko Savonlahti, Eppu Nuotio, Miki Liukkonen ja Juha Hurme sekä esikoiskirjansa julkaisevat näyttelijä-valokuvaaja Laura Malmivaara ja laulaja-lauluntekijä Iisa Pajula. Dekkarisali Maestro täyttyy launtaina 4. joulukuuta jännityksen mestareista, mukana ovat esimerkiksi Antti TuomainenSeppo JokinenKale Puonti ja muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä.

  Lasten ja nuorten alueella nähdään Tampere Kuplii -yhdistyksen tuottama sarjakuvaohjelmakokonaisuus sekä erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa, jota tähdittävät muun muassa Tatun ja Patun “äiti ja isä” Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Sonaatti-saleissa keskitytään runouteen, lausuntaan, teatteriin ja tietokirjallisuuteen. Luvassa on myös yli 12-vuotiaille suunnattu Suomen Kirjainstituutin ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin tuottama Murhanmysteeri-pakohuonepeli sekä sekä Cosplay-näytös.

  Kirjafestareillla lukijoilla ja kuulijoilla on mahdollisuus myös tutustua Storytel-äänikirjastudioon, jossa luetaan äänikirjoja, tehdään podcasteja, keskustellaan äänikirjoista ja kerrotaan vinkkejä oman podcastin tekemiseen.

  Pirkkalalaiskirjailijat ovat luonnollisesti vahvasti edustettuina, ja Tampereen yliopisto tuottaa omaa ohjelmaansa ajankohtaisten, kuratoitujen paneelien muodossa. Sorsapuistosalista ja lämpiöistä tulee festarien ajaksi suuri kirjakauppa, jossa myydään kaikkien osallistuvien kirjailijoiden teoksia, ja joululahjakirjaostoksilla voi samaan aikaan kuunnella tauotta tieteeseen ja journalismiin keskittyviä keskusteluja. Sorsapuistosalin lauantaille on luvassa myös Viro-teemainen iltapäivä.

  Kirjafestareilla nousevat vahvasti esiin aikamme ajankohtaisimmat aiheet: luonto ja ilmasto, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, ihmismielen ja maailman monimuotoisuus, kulttuuritapahtumien, -tuotteiden, -tekojen ja -tahdon korvaamaton arvo, sanataidetta, musiikkia, teatteria sekä Ihmettä ja Kummaa unohtamatta!

  Tampereen Kirjamessujen – Kirjafestareiden 2021 koko ohjelma julkaistaan elokuun lopussa, järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

  Kirjamessujen nettisivut:
  www.kirjafestarit.fi


  Tapahtumat > Festivaalit


  Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021 järjestetään joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna
  la 4.12. - su 5.12.
  Hintaluokka: Useita lipunhintoja
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Tampere-talo

  Tampere-talo
  Yliopistonkatu 55
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Täydellinen Tampere-talo kokemus

  Täydennä ravintola- ja majoituselämyksillä

  Hotellit lähellä Tampere-taloa

  Booking.com

  Ravintoloita lähellä Tampere-taloa

  Ravintola Tuhto | 0m
  Tampere-talon ravintola Tuhto on perinteistä ja paikallisuudesta ammentava, maku edellä menevä oman rahan ravintola.

   

  Ravintola Sasor | 100m
  Sasor on hyvään palveluun ja selkeisiin skandimakuihin panostava illallisravintola Sorsapuiston laidalla Tampere-talon kulmilla.

   

  ravintola dabbalRavintola Dabbal | 200m
  Pohjoisen maut Tampereella. Konstailematonta lappilaista ruokaa ja tunnelmaa.

   

  Hotelli lähellä Tampere-taloa

  lapland-hotel-tampere-twin-room-800x600Lapland Hotel Tampere
  Lapin lumoa ja tunnelmaa aivan Tampere-talon, Telakan ja Pakkahuoneen läheisyydessä.

   

  Lapland Hotel Arena
  Lapin lumoa ja tunnelmaa Nokia Arenan, Tampere-talon, Telakan ja Pakkahuoneen läheisyydessä.

   

  Courtyard by Marriott
  Tampere-talon yhteyteen suunniteltu Courtyard by Marriott -hotelli. Tampere-talon aulasta on kulku suoraan hotellin puolelle, mikä tekee majoittumisen helpoksi ja mukavaksi tapahtumiin osallistuville.

   

  scandic-hotel-station-tampereScandic Station
  Moderni Scandicin hotelli aivan rautatieaseman vieressä. Rento ravintola ja tyylikkäät huoneet, joissa useassa kylpyamme ja osassa oma parveke ja sauna.

  Kaikki hotellit Tampere-talon läheisyydessä

  Tampere-talon kotisivut

  Tampere-talo KOHOKOHTIA

  la 10.9.19:00 A. Aaallon rytmiorkesterin 30-vuotisjuhlakonsertti Tampere-talossaTampere-talo
  la 17.9.19:00 George Thorogood & The DestroyersTampere-talo
  su 25.9.19:00 The Lord of the Rings and the Hobbit -konserttiTampere-talo
  pe 30.9.19:00 Tampere Filharmonia: Valossa Mikki Kunttu: "The Planets"Tampere-talo
  ti 4.10.19:00 HapporadioTampere-talo
  to 13.10.19:00 ErinTampere-talo
  ma 14.11.19:00 The Manhattan TransferTampere-talo
  to 8.12.19:00 Leavings-orkesteri: Jossain on kai vielä jouluTampere-talo