Tampere Jazz Happening 2021

  Dalindeon jazz-keikat Tampereella
  to 4.11. - su 7.11.
  Telakka | Tullikamarin aukio 3, Tampere | iCal

  Tampere Jazz Happening järjestetään 4.-7.11.2021. kansainväliset jazznimet pääsevät taas kiertämään maailmaa. 40. juhlavuottaan viettävän festivaalin ohjelmisto täydentyi kansainvälisillä huippunimillä.

  Festivaalikeikat nähdään 4.-7.11.2021 tuttuun tapaan Tullikamarilla ja Telakalla. Ensimmäistä Tampere Jazz Happening 40 vuotta warm-up-iltaa vietetään G Livelab Tampereella keskiviikkona.

  Neljän päivän aikana festivaalilla esiintyy yhteensä 22 kokoonpanoa sekä Yrjö-palkinnon jaon yhteydessä voittaja yhtyeineen. Juhlavuoden artisteja ovat mm. John Scofield & Dave Holland, Lakecia Benjamin ja Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement. Linda Fredriksson koetaan Juniper-levyn levynjulkaisukeikalla

  Lauantaina Pakkahuonella järjestetään kaksi tilaisuutta, joissa molemmissa esiintyy kolme kansainvälistä kokoonpanoa. Iltapäivän ensimmäinen esiintyjä on bahrainilais-brittiläinen trumpetisti Yazz Ahmed. Hänen jälkeensä suomalaisyleisölle esittäytyy italialainen sopraanosaksofonisti Roberto Ottaviano Eternal Love
  -kvintetteineen, ja päiväkonsertin päättää norjalaisrumpali Paal Nilssen-Loven kokoama New Brazilian Funk.

  Illalla Pakkahuoneella kuullaan myös harvinaisempia soittimia, kun marokkolainen Majid Bekkas tuo lavalle oudinsa ja guembrinsa. Bekkasin Magic Spirit Quartetin muut jäsenet ovat pohjoismaisia jazzmuusikkoja, joten tiedossa on pohjoisafrikkalaisten ja skandinaavisten perinteiden kohtaaminen. Illan toisena esiintyjänä on viime vuonna julkaistulla Free Hoops -levyllään ihastuttanut Sylvie Courvoisier Trio, ja lauantain kattauksen huipentaa yhdysvaltalaissaksofonisti Lakecia Benjamin.

  Samaan aikaan Telakalla syvennytään jälleen kotimaisen jazzin saloihin. Jorma Tapion lailla jo ensimmäisessä Tampere Jazz Happeningissa esiintynyt ja vuosien varrella lukuisia kertoja festivaalilla soittanut Raoul Björkenheim johdattelee nyt lavalle Sonic Decode -yhtyeen. Heidän jälkeensä nähdään Iro Haarla Electric Ensemblen temaattisen ensialbumin What Will We Leave Behind – Images from Planet Earth levynjulkaisukeikka, ja myöhäisillassa kuullaan Kasperi Sarikosken kokoamaa kvintettiä Reignition, joka kokoaa yhteen viisi muusikkoa neljästä eri maasta.

  Festivaalin päätöspäivän sunnuntain avaa brittipianisti Alexander Hawkins. Sen jälkeen iltapäiväkonsertissa kuullaan israelilaistrioa Shalosh, joka esiintyy yhdessä vierailevan solistin, sopraanosaksofonisti ja laulaja Daniel Zamirin kanssa. Pakkahuoneen juhlinnan päättää kahden jazzlegendan, kitaristi John Scofieldin ja basisti Dave Hollandin harvinaislaatuinen duoesiintyminen.

  Torstaisen avajaiskonsertin teemamaana on Belgia, josta Klubille on saapumassa esiintymään kolme kokoonpanoa. Perjantaina  jazz laajenee myös Pakkahuoneen puolelle, jossa nähdään sunnuntaihin asti kansainvälisen jazzin eri suuntuoksia. Telakalla taas kohtaa suomalaisen jazzin terävin kärki. Sunnuntain päätöskonsertti pidetään Telakalla jo tuttuun tapaan ja sinne on vapaa pääsy.

  Esiintyjät 2021

  John Scofield & Dave Holland
  Lakecia Benjamin
  Natacha Atlas
  New Brazilian Funk
  Yazz Ahmed
  Roberto Ottaviano Eternal Love Quintet
  Magic Spirit Quartet
  Sylvie Courvoisier Trio
  Alexander Hawkins
  Shalosh & Daniel Zamir
  Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement
  Linda Fredrikson Juniper
  Dub Vallila
  Jorma Tapio & Kaski
  Tomi Nikku 5tet
  Iro Haarla Electric Ensemble
  Sonic Decode
  Reignition
  Esinam
  Dans Dans
  Echoes Of Zoo
  De Beren Gieren

  Tapahtuman majoitusvinkit

  Tapahtumapaikkoja lähinnä olevat hotellit ja hostellit ovat Solo Sokos Hotel Torni Tampere, Original Sokos Hotel Villa, Lapland Hotel Tampere, Courtyard Tampere City, Scandic Tampere Station, Scandic Tampere City, Holiday Inn Tampere Central Station, Dream Hostel & Hotel sekä Hotel Citi Inn.


  Tapahtumat > Festivaalit


  Tampere Jazz Happening 2021
  to 4.11. - su 7.11.

  Hintaluokka: Useita lipunhintoja
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Telakka

  Telakka
  Tullikamarin aukio 3
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Kulttuuritalo Telakan terassilla ja ravintolasalissa on viikoittain monipuolista livemusiikkia. Yläkerran Teatteri Telakka on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava ammattiteatteri.

  Telakkamainen kotoisan boheemi tunnelma on niin ainutlaatuinen, että siihen kannattaa tutustua eri aikoina. Se on aito kulttuuritalo, joka muuttaa muotoaan niin päivin ja öin kuin myös kesällä ja talvella. Talkootyönä vanhasta viljamakasiinistä kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi synnytetty ravintola Telakka on nähtävyys itsessään.

  Ravintolaesittely: Telakka

  Livemusiikki: http://telakka.eu/ravintola/ohjelma

  Teatteriesitykset: http://www.teatteritelakka.fi

  KOHOKOHTIA

  to 9.12.21:00 Crawfish KingsTelakka
  la 11.12.21:00 DJ Hypnoman (Pekka Laine)Telakka
  ke 15.12.21:00 Tammela 33100Telakka
  la 18.12.21:00 Tani Tamminen Big Band Goes ChristmasTelakka
  ke 5.1.21:00 Bad Sauna ja Mustat kalsarit Tampereen TelakallaTelakka