Saariblues 2022: Emilia Sisco & The Northern Lights, Dortmunder, Marjo Leinonen & Viranomaiset, Veeti Kallio, Dave Lindholm

  Marjo Leinonen ja Viranomaiset keikalla Tampereella.
  Marjo Leinonen ja Viranomaiset keikalla Tampereella.

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  la 20.8. 15:00
  Viikinsaari | Viikinsaari, Tampere | iCal

  Viikinsaaren SaariBluesiin saapuvat lauantaina 20.8. Dave Lindholm, Marjo Leinonen, Emilia Sisco, Veeti Kallio ja Dortmunder.

  Tampereen loppukesän perinteisen juurimusiikkitapahtuman juontaa sanataiteilija, bluestapahtumien yleismies Olavi Rytkönen.

  Tänä vuonna 70 vuotta täyttäneen Dave Lindholmin Kynä & Kumppanit esittää Lindholmin biisejä vaatimattomasti kuudelta vuosikymmeneltä. Yhtyeen ote on välillä pieni ja hento ja toisinaan bändi antaa kitaran laulaa vaan. Ohjelmistossa on myös kappaleita orkesterin omalta albumilta vuodelta 2018. Daven lisäksi tunnetta ja ammattitaitoa tarjoavat kitaristi Pekka ”Devil” Virtanen, basisti Marko Haavisto, rumpali Kuja Salmi ja kosketinsoittaja Viljami Viippola.

  Marjo Leinonen & Viranomaiset svengaa juhlakansan tanssin pyörteisiin. Rouheat kitarat ja laulaja Marjo Leinosen ainutlaatuinen ääni yhdistyvät kokoonpanon käsissä alkuvoimaiseksi poljennoksi, jossa on kuitenkin myös moderni klangi. Jo Balls-yhtyeestä kumpuava Leinosen suorasukainen tyyli kantaa edelleen vahvasti ja Marjo Leinonen & Viranomaiset tarjoaa hetken, jossa rock ja blues paiskaavat kuumasti kättä.

  Soulia ja bluesia syvästi ja tunteellisesti tulkitseva Emilia Sisco oli Finnish Blues Awardsin Vuoden tulokas vuonna 2017. Sittemmin laulaja on julkaissut albumin You Ain’t Heard ja esiintynyt useiden eri yhtyeiden kanssa Suomessa ja ympäri Eurooppaa. SaariBluesissa vokalistia säestää 8-henkinen The Northern Lights, joten soundi tulee olemaan suuri ja syvä

  Soolona SaariBluesissa laulava Veeti Kallio muistetaan muun muassa yhtyeistä Veeti & The Velvets, Leningrad Cowboys ja Veeti & Elastic Family. Myös eri teatterien lavoilta ja tv:stä tuttu esiintyjä on karhea ja lämmin kuin elokuinen ilta ja luvassa on sielukas hetki Veetin seurassa.

  Dortmunderin Marko Aho ja Tapsa Kojo tunnetaan rumemman rillumarein erikoismiehinä. Duon keikoilla kuullaan rouhean juurevaa suomenkielistä rockia, kantria, bluesia ja zydecoa kitaroin ja haitarilla. Omien biisien lisäksi setistä löytyy runsaasti sekalaisia klassikoita omina käännöksinä (Dr Feelgoodia, Fogertya, Willie Nelsonia) sekä jokusia hyvin valittuja lainoja.

  Dortmunderin soittoniekat ovat monissa liemissä marinoituja. Nykyisellään kumpikin soittaa myös Arto Pajukallion luotsaamassa Kevyet Mullat -kokoonpanossa ja Juha Vainiolle kumartatavassa Neljä Wattia -bändissä. Tämän lisäksi Kojo kuuluu Juliet Jonesin Sydämeen ja keikkailee Jussi Raittisen kanssa duona. Aho pyörittää Maaseutumusiikki.fi-pienlevymerkkiä.


  Tapahtumat > Festivaalit


  Saariblues 2022: Emilia Sisco & The Northern Lights, Dortmunder, Marjo Leinonen & Viranomaiset, Veeti Kallio, Dave Lindholm
  la 20.8.
  15:00
  Hintaluokka: 32,50 Lippu.fi

  Tapahtumapaikka


  Viikinsaari

  Viikinsaari
  Viikinsaari
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  https://www.hopealinjat.fi

  www.viikinsaarenkesateatteri.fi

  Viikinsaari KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä