Saara Aalto – Fairytale – Joulun Taikaa

  Saara Aalto joulukonsertti
  to 19.12.
  19:00
  Tampereen tuomiokirkko | Tuomiokirkonkatu 3, Tampere | iCal

  Urallaan pääosin englanninkielistä popmusiikkia julkaissut ja sen tiimoilta niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa keikkaillut Saara Aalto julkaisi uuden, pääosin suomenkielisen albumin Fairytale -Joulun taikaa. Seitsemäntoista konsertin kiertue tuo suomalaistähden joulukonserttiin Tampereen tuomiokirkkoon torstaina 19.12.2019.

  Arto Ruotsalan tuottama levy sisältää Saaran omia joululaulusuosikkeja, dueton Michael Monroen kanssa sekä kaksi täysin uutta kappaletta. Esimakua albumista on saatu marraskuun alussa julkaistujen singlejen Koska et oo täällä enää ja Tähdet, taivas ja sä muodossa.

  – Mun edellinen joululevy Enkeleitä – Angels julkaistiin vuonna 2011 ja siitä lähtien fanit ovat toivoneet uutta joululevyä. Nyt vihdoin oli oikea aika! Alkuvuonna tekemäni Dancing on Ice -show vei minut hyvin talvisiin tunnelmiin; siitä oli helppo jatkaa kesällä joululaulujen levyttämistä, Saara kertoo.

  Idea levystä syntyi, kun Saara oli viime joulun aikaan Englannissa syömässä paikallisen managerinsa Kalvin Ryderin kanssa ja ihastui ravintolassa soineeseen, itselleen tuntemattomaan joululauluun. Kävi ilmi, että kappale oli yksi Brittien suosituimmista joululauluista, Fairytale of New York. Sekä Kalvin että levyn vastaajaksi tuottajaksi myöhemmin pestattu Pete Eklund visioivat toisistaan tietämättä kappaleeseen Saaralle duettokumppaniksi Michael Monroen. Näin Saaran ja Monroen jo seitsemän vuotta puheena ollut idea yhteisestä duetosta toteutui viimein. Kappale antoi myös lopulta idean koko levyn nimeen Fairytale – Joulun taikaa.

  Albumilta löytyy muun muassa kappale Be Still My Soul, joka on englantilainen virsi, jonka melodia on lainattu SibeliuksenFinlandiasta. Vuosien varrella Saaran tavaramerkiksi ovat muodostuneet monikieliversiot ja levyltä löytyykin maailman suosituimpiin joululauluihin lukeutuva Jouluyö, juhlayö kahdellakymmenellä kielellä. Tämän lisäksi albumilla kuullaan esimerkiksi versiot kappaleista Taivas sylissäni, Maa on niin kaunis, Walking in the Air ja singlenäkin julkaistu Koska et oo täällä enää, jonka Saaran on tehnyt yhdessä puolisonsa Meri Sopasen kanssa.

  Joulukonserttikiertue joulukuun starttasi joulukuun alussa

  Saara Aallon 17 konsertin kirkkokiertue Fairytale – Joulun Taikaa starttasi Mikkelistä 2. joulukuuta, kulkee halki Suomen ja päättyy Savonlinnaan 21. joulukuuta.


  Tapahtuma > Keikat


  Saara Aalto – Fairytale – Joulun Taikaa
  to 19.12.
  19:00
  Hintaluokka: 32,50 Ticketmaster.fi
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Tampereen tuomiokirkko

  Tampereen tuomiokirkko
  Tuomiokirkonkatu 3
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Tampereen tuomiokirkko on yksi Tampereen näyttävimmistä rakennuksista ja se on rakennettu vuosina 1902–1907. Jussinkylässä ydinkeskustan liepeillä sijaitseva kirkko on itsessään nähtävyys. Kirkkosalin kuuluisat freskot on maalannut taidemaalari Hugo SimbergAlttarin kahta puolta ovat maalaukset Haavoittunut enkeli ja Kuoleman puutarha, jotka kuuluvat Hugo Simbergin tunnetuimpiin töihin ja joista hän teki myöhemmin useita uusia versioita. Wikipedia

  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä