Ravintola Tuhtoon Kärkkäisen perintönä raikas kesämenu

  ti 11.6. - su 30.6.

  Ravintola Tuhto | Yliopistonkatu 55, Tampere | iCal

  Tuhton järjestyksessään yhdeksäs menu on valmistunut ja tuo nyt Tuhtoon kertaheitolla kesän. Kesälistalla tunnetusti laadukas ja maukas á la carte saa seurakseen raikkaat salaatit sekä terassielämään sopivat hampurilaiset.

  – Listalla on haettu monipuolisuutta. Konserttivieraita ja illallisen nauttijoita on ajateltu siinä missä kesäisiä terassikävijöitäkin. Uutuutena listallemme nousevat salaatit ja hampparit, joita on kyselty paljon, kertoo viimeisen listansa yhdessä tiiminsä kanssa suunnitellut ja jo Saludiin töihin siirtynyt Heikki Kärkkäinen.

  Pässinkivekset, paella ja jättiravut tekivät paluun Saludin juhlavuoden listalle uuden keittiöpäällikön ohjastuksessa

  Alkuruokien parissa taatut suosikit pitävät pintansa. Listalle on kuitenkin lisätty lapsia ajatellen erillinen ranskalaisannos tyydyttämään pikkuvieraiden suolaisennälkää.

  Pääruokien joukossa Siikaa palaa Taimenen tilalle ja supersuosittu Härkää-annos muuttaa hieman muotoaan.

  – Härkää-annokseen tuotiin mukaan kehuttu ja kysytty omenabrandykastike, joka on lähituottajalta, kertoo Heikki.

  Jälkiruokien joukossa on upouusi raikas ja vegaaninen Marjatrifle sekä erityisesti lapsiperheiden suosimat jäätelöannokset, jotka saa myös gluteenittomana.

  Koko kesälista on tarjolla myös Tuhton aurinkoisella terassilla. Perinteiseen terassimakuun listalla vastaavat Tuhdon tuhdimpi hampurilainen ja Seitanhampurilainen kasviksen ystäville sekä kesäisen raikkaat salaattiannokset.

  – Salaattiannosten sekä aina tietysti mahdollisuuksien mukaan muidenkin kokonaisuuksien yrtit, salaatti sekä esimerkiksi koristeena käytettävät kukat tulevat omasta kattopuutarhastamme, muistuttaa menun suunnittelussa mukana ollut Kalle Laakso.

  Menun takana on koko Tuhton keittiövelhojen joukko: Nykyisin Saludin keittiöpäällikkönä työskentelevä Heikki Kärkkäinen, kokit Henri TarvainenLauri Leipakka ja Juuso Puputti sekä keittiömestarina 21.4. aloittanut Kalle Laakso.

  Teksti: Jenni Ruotsalo

  Tutustu menuun tästä


  Tapahtuma > Ravintolat


  Ravintola Tuhtoon Kärkkäisen perintönä raikas kesämenu
  ti 11.6. - su 30.6.

  Hintaluokka: Menu
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Ravintola Tuhto

  Ravintola Tuhto
  Yliopistonkatu 55
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä