Pekka Pohjola Group

  Kuvaaja: Inkeri Pohjola
  ke 23.10.
  20:00
  Olympia-kortteli | Satakunnankatu 10, Tampere | iCal

  Viimeisimmäksi ja myöskin pitkäaikaisimmaksi jäänyt Pekka Pohjola Group esiintyy kahden keikan verran. Tämä kyseinen kokoonpano soitti Pekan muistojuhlassa Tavastialla 2008, jonka lisäksi bändi on soittanut neljä keikkaa. Aina kuitenkin ajatuksissa on ollut halu päästä soittamaan Pekan unohtumatonta musaa uudestaan, ja vihdoinkin näin tapahtuu.

  Pekka Pohjolan unohtumaton musiikki on koskettanut vuosikymmenien ajan kuulijoitaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Muusikon uransa alkoi jo hyvinkin nuorena, piano- ja viuluopintojen jatkuessa Sibelius-Akatemiassa. Bassonsoittoon hän viehättyi nuorena aikuisena, ja sille tielleen hän jäi, soittaen lukuisissa kokoonpanoissa Wigwamista Mike Oldfieldin bändiin.

  Pohjolan ensimmäinen sooloalbumi Pihkasilmä Kaarnakorva julkaistiin vuonna 1970, ja viimeisemmäksi jäi vuonna 2001 julkaistu Views. Näiden kahden albumin lisäksi häneltä julkaistiin neljätoista albumillista säveltämäänsä musiikkia, muun mittavan tuotannon lisäksi.

  Pekan musiikki on ruopaissut syvältä suomalaista luonnetta ja luontoa. Tuskin maastamme löytyy vastaavaa säveltäjää, jonka musiikilla on vankkumattomia ihailijoita vuosikymmenien ajalta, ihailun jatkuessa edelleen, vaikka säveltäjä/basistista itsestään on jo aika jättänyt.

  ”Musiikin ainoa idea on se, että se on oikeata ja rehellistä. Musiikin lajilla ei ole merkitystä, vaan halulla tehdä” , kertoi Pekka Pohjola Petri Nevalaisen kirjassa Bassokenraali (2003/Jalava).

  Pekan osuudet soittaa jo omat mittavat kannuksensa basismin ja säveltämisen uralla saavuttanut Lauri Porra.

  Esiintymiset
  22.10. Helsinki, Tavastia
  23.10. Tampere, Olympia

  Kokoopano
  Markku Kanerva – kitara
  Seppo Kantonen – kosketinsoittimet
  Anssi Nykänen – rummut
  Lauri Porra – basso

  Kuvaaja: Inkeri Pohjola


  Tapahtuma > Keikat


  Pekka Pohjola Group
  ke 23.10.
  20:00
  Hintaluokka: 26/28€
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Olympia-kortteli
  Satakunnankatu 10
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Olympia-korttelissa ilonpito alkaa jo iltapäivällä, kun katutason gastropub-henkinen ravintola Muusa avaa ovensa. Viikonloppuna tarjolla on myös brunssia. Olympia-kortteli on joka päivä avoinna ja aivan yön pikkutunneille asti juhlitaan ohjelmailtoina, jolloin avataan ovet kokonaisuuden kruunaavaan Olympia-saliin. Tampereen liveklubiuutuus 2016 on myös loistava paikka erilaisiin tilaisuuksiin.

  Lue aiheesta: Olympia-korttelin uusi viihdekokonaisuus

  HOTELLIT LÄHELLÄ OLYMPIA-KORTTELIA

  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä