Myllärien kesälistalla raaka-aineita Suomen luonnosta

    Keväistä metsän villiyrttimeininkiä löytyy mehevästä juustokakusta, jonka päältä löytyy kuusenkerkkien lisäksi niistä valmistettua siirappia sekä mansikoita.
    ti 11.6. - ke 19.6.

    Ravintola Myllärit | Åkerlundinkatu 4, Tampere | iCal

    Vuonna 1903 valmistuneessa myllyssä toimiva Ravintola Myllärit julkaisi äskettäin kesälistansa, joka on Mylläreiden keittiöpäällikön, Jonna Toikkonen käsialaa.

    Jonnan ruokafilosofian takana on arvostus kotimaista tuotantoa kohtaan, joka on mahdollisimman vähän prosessoitua ja puhdasta ruokaa.

    – Parasta on, jos henkilökohtaisesti pääsee hankkimaan raaka-aineita suoraan tiloilta, nähden ja tietäen niiden alkuperän, ja tietysti paikallisia toimijoita tukien. On myös hienoa kun maanviljelijän vaimona pääsen esimerkiksi joka kesäaamu nauttimaan aamukaurapuuroni kasvavaa viljaa katsellen, nähden varmaksi ruoan alkuperän.

    Jonnan kipinä ruoanlaittoon syntyi jo hiekkalaatikkoleikeissä.
    – Ensin taisin kutsua perheen kuravellille hiekkalaatikon reunalle, enemmän harrasteltuani tarjolla oli mm. savella kuorrutettuja hiekkakakkuja ja leivoksia. Ensimmäinen haaveammattini olikin kondiittori, mutta sittemmin kokin ammatin moniulotteisuus kiehtoi enemmän. Jo opiskellessa ja ensimmäisissä työharjoitteluissa valinta tuntui erittäin oikealta. Tylsää tai kahta samanlaista päivää ei vielä vastaan ole tullut, kertoo Toikkonen.

    Ruoissaan Toikkonen käyttää mm. nokkosta, jota löytyy kermaisesta korvasienikeitosta nokkosöljyn ja nokkoscrublen muodossa yhdessä juureslastujen kera.

     

    Keväistä metsän villiyrttimeininkiä löytyy mehevästä juustokakusta, jonka päältä löytyy kuusenkerkkien lisäksi niistä valmistettua siirappia sekä mansikoita.

    Mylläreiden Pavlovassa on tuoreita marjoja, vaniljamoussea ja lemon curdia.

    KESÄN POIKKEUKSET Myllärien illallisruokien osalta ravintolan keittiössä pidetään kesätaukoa juhannusviikolta alkaen ja kesälistan herkkuja on jälleen tarjolla 8.8. alkaen. Kotiruokalounasta on kuitenkin tarjolla vielä kesäkuun loppuun asti ja jälleen 27.7. alkaen.

    Vuodenaikojen mukaan elävä ravintola Myllärit on tunnelmallinen ruokaravintola Tampere-talon vieressä. Lähituottajien tarjontaa ja muita erinomaisia raaka-aineita hyödyntävä ravintola tarjoilee ruoan lämminhenkisessä ja asiakasta kunnioittavassa ilmapiirissä.
    Lue lisää

     


    Tapahtuma


    Myllärien kesälistalla raaka-aineita Suomen luonnosta
    ti 11.6. - ke 19.6.

    Hintaluokka: Menu
    Tapahtuma verkossa

    Tapahtumapaikka



     

    Ravintola Myllärit ravintolaesittelyissä

    KOHOKOHTIA

    Ilmoita tapahtuma tästä