PERUUNTUNUT: Mika Waltari – Joel Elstelä: Levätkää rauhassa, komisario Palmu

  Ennenkokematon Komisario Palmun tarina jatkuu Tampereen Komediateatterissa myös kevätkaudella 2022.

  Joel Elstelän isoisänsä Mika Waltarin aiemmin julkaisemattomasta elokuvakäsikirjoituksesta dramatisoiman dekkarikomedian Levätkää rauhassa, komisario Palmu on Tampereen Komediateatterin viime vuonna kantaesityksensä saanut 30-vuotisjuhlanäytelmä. Näyttelijä Esko Raipia ja käsikirjoittaja-ohjaaja Tapio Parkkinen perustivat Tampereen Komediateatterin syksyllä 1991.

  Kun upporikas häijy patriarkka löytyy kuolleena jylhän kartanonsa makuuhuoneesta, vaistoaa eläkkeelle jäänyt komisario Palmu heti,
  että kyseessä on murha. Murhan selvittämisessä Palmulla on apunaan uskollinen ystävänsä, etsivä Kokki sekä rikospoliisin päälliköksi kohonnut etsivä Virta. Oman rikkansa salaisuuksien soppaan ja Palmun elämään tuo nuori, suloinen kirjastoneiti, jota kohtaan jämerä komisario huomaa tuntevansa jotain romantiikkaan vivahtavaa… Rikostutkinnan edetessä menneisyyden aaveet kaivetaan esille ja lopullisen totuuden paljastuminen yllättää vanhan konkarietsivänkin – ehkä jopa kuolettavalla tavalla…

  Nimiroolissa Frans J. Palmuna nähdään erinomainen näyttelijä Aimo Räsänen. Esityksen ohjaa Komediateatterin taiteellinen johtaja Panu Raipia.

  Mika Waltarin perikunnan ja Tampereen Komediateatterin yhteistyö alkoi vuonna 2017, jolloin Komediateatterissa kantaesitettiin Kaasua, komisario Palmu! Joel Elstelän ja Panu Raipian yhteisohjauksena. Elstelä, joka on Waltarin tyttären poika, on dramatisoinut kaikki tähän asti nähdyt Palmut kirjoista näytelmiksi.

  – Yhteistyö Joelin kanssa on alusta alkaen ollut sujuvaa. Ymmärrämme Palmu-tarinat samalla tavalla ja ehkä Joel on tykästynyt tekemiini Palmuihin, kun halusi, että teen myös tämän historiallisen saagan viimeisen osan. Ja totta kai haluan joskus tehdä myös Tähdet kertovat -tarinan, mutta tehdään tämä nyt ensin, pohtii Raipia.

  Levätkää rauhassa, komisario Palmun roolitukset on pääosin tehty ja kaikki suunnittelijat palkattu; lavastuksesta vastaa Oskari Löytönen, valosuunnittelusta Jussi Kamunen, äänisuunnittelusta Janne Pärnänen ja maskeeraus- ja kampaussuunnittelusta Johanna Paakkanen. Pukusuunnittelu on Kaisa Savolaisen. Näytelmässä nähtävät elokuvalliset projisoinnit suunnittelee ja toteuttaa Matti Pekkanen.

  Levätkää rauhassa, komisario Palmun ensi-ilta Tampereen Komediateatterin Päänäyttämöllä 15.9.2021.

  [KE-TO 13.-14.1.] Komisario Palmu -tarina Tampereen Komediateatterissa


  Tapahtumat > Teatteri ja tanssi


  PERUUNTUNUT: Mika Waltari – Joel Elstelä: Levätkää rauhassa, komisario Palmu
  la 29.1.
  14:00
  Hintaluokka: 44,50 €
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI

  TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI
  Lapintie 3
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Tampereen Komediateatteri täytti syksylllä 2021 kolmekymmentä vuotta. Levätkää rauhassa, komisario Palmu -näytelmä (ensi-ilta Päänäyttämöllä 15.9.2021) juhlistaa teatterisyksyä.

  näyttelijä Esko Raipia ja käsikirjoittaja-ohjaaja Tapio Parkkinen perustivat Tampereen Komediateatterin syksyllä 1991. Komediateatteri kohosi nopeasti Tampereen kolmen suurimman ja tärkeimmän teatterin joukkoon ja lopulta valtionosuusteatteriksi. Muista tamperelaisista teattereista poiketen Tampereen Komediateatterissa näkee teatteria ympäri vuoden.

  Vuosien saatossa teatteri on toiminut lukuisilla näyttämöillä. Juhlatalon alle kaivettu nykyinen Päänäyttämö otettiin käyttöön 15 vuotta sitten, syksyllä 2006 ja nykyisen kaltaiseksi laajennettu kesäteatteri vuonna 2012.

  Komediateatteri ei ole kaihtanut haasteita. Suurin osa lähivuosien ensi-illoista on ollut kotimaisia, kiinnostavia kantaesityksiä, jotka hengittävät voimakkaasti tässä päivässä. Teatterinjohtajana on toiminut vuodesta 1998 Panu Raipia ja toimitusjohtajana vuodesta 2016 Teemu Ojala.

  Kuin kirsikaksi kakun päälle teatterin juhlavuotta kunnioittamaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Esko Raipialle teatterineuvoksen arvonimen 18.6.2021.

  Ravintolat läheisyydessä

  Sisko ja sen Veli | 30 m.

   

  Trattoria TammerinpuistoBistro Tammer | 240 m.

   

  Muusa | 300 m.

   

  Tampella | 230 m.

   

  Hotellit läheisyydessä

  Radisson Blu Grand Hotel Tammer | 260 m
  1920-luvun tyyliä edustava hotelli 50 metrin päässä Koskipuistosta. Huonehintoihin sisältyy ilmainen pääsy saunaan sekä ilmainen langallinen internetyhteys.

  TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI KOHOKOHTIA

  1 2 3 4