Lumikuningatar

  Lumikuningatar-jääbaletti Tampereen Nokia Arenalla
  Lumikuningatar-jääbaletti saa maailmanensi-iltansa Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 30. joulukuuta 2022. Kuva: Saara Salmi

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  su 1.1. 19:00
  Nokia Arena | Kansiareena, Tampere, 33100 | iCal

  Lumikuningatar-jääbaletti saa maailmanensi-iltansa Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 30. joulukuuta 2022. Jääbalettia esitetään viiden näytöksen verran vuodenvaihteessa 30.12.2022–1.1.2023 ja Lumikuningattarena luistelee Laura Lepistö.

  Lumikuningatar-jääbaletti pohjautuu tanskalaisen Hans Christian Andersenin (1805–1875) klassikkosatuun, ja se yhdistää taitoluistelijat, muodostelmaluistelijat, tanssijat, jääkiekkoilijat ja näyttämötaiteen ammattilaiset ennennäkemättömällä tavalla.

  Tampere-talo Oy:n ja Kantelinen Company Oy:n tuottama kotimainen jääbaletti on maailmankin mittakaavassa poikkeuksellinen näyttämötuotanto, jota on työstetty vuodesta 2019. Teoksen taiteellisessa työryhmässä vaikuttaa joukko huipputekijöitä, kuten ohjaaja ja koreografi Reija Wäre, visualisti ja valosuunnittelija Mikki Kunttu, käsikirjoittaja Melissa A. Thompson ja pukusuunnittelija Erika Turunen. Lumikuningattaren musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen.

  Lumikuningatar-jääbaletin kuvasatoa. Kuva: Jouni Korhonen
  Lumikuningatar-jääbaletin kuvasatoa. Kuva: Jouni Korhonen

  – Kirjailija H. C. Andersen korosti sitä, että hänen satunsa sopivat kaikenikäisille, ei vain lapsille. Uudella markkinointi-ilmeellä haluamme allekirjoittaa kirjailijan ajatuksen ja toivottaa myös aikuisseurueet tervetulleiksi Nokia Arenalle. Kerromme Lumikuningatar-sadun suomalaisella twistillä, ja sen teemoja ovat mm. ystävyys, sisu, periksiantamattomuus, pohjoisen mystiikka sekä hyvän ja pahan taistelu. Nämä asiat sekä teoksen erilaiset esittävän taiteen muodot näkyvät myös uudessa ilmeessä, kertoo Tampere-talon viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiia Välimäki.

  Jääbaletin oli tarkoitus saada kantaesityksensä jo 1.1.2022, mutta koronarajoitusten vuoksi esitysperiodia jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin. Laura Lepistö luistelee teoksen nimiroolin, kun aikaisemmin ilmoitettu Kiira Korpi joutuu aikataulusyistä jättäytymään pois tuotannosta.

  Laura Lepistö on Suomen kaikkien aikojen menestynein yksinluistelija taitoluistelussa. Lepistö saavutti vuonna 2012 päättyneen kilpauransa aikana muiden muassa MM-pronssimitalin, kolme EM-mitalia sekä kuudennen sijan Vancouverin talviolympialaisista. Viime vuosina Lepistö on vaikuttanut monipuolisesti urheilun ja hyvinvoinnin alan yrittäjänä sekä Suomen Taitoluisteluliiton hallituksessa. Lumikuningatar-jääbaletissa Lepistön oli alkujaan tarkoitus luistella hyytävän Lumikuningattaren vastavoiman Kevään rooli.

  – Kun minua pyydettiin Lumikuningattaren rooliin, ensiajatukseni oli, että onpas harmi, kun Kiira ei pääse. Heti seuraavana iski valtava innostus ja kutkuttava olo. Lopulta päätös oli helppo: otan haasteen ilolla vastaan. On hienoa päästä hyppäämään takaisin jäälle tämän tason työryhmän kanssa – tässä on vähän sellaista vielä kerran -meininkiä. Tuon rooliin uudenlaisia vivahteita omalla luistelutyylilläni ja persoonallani ja laitan itseni likoon kunnianhimoisesti mutta rennoin mielin. Kaikkein eniten odotan yleisön edessä esiintymistä ja eläytymistä upeissa puvuissa, valoissa ja lavasteissa. Saan ajatuksesta kylmiä väreitä, mikä toki sopii Lumikuningattarelle, Laura Lepistö naurahtaa.

  – Lumikuningatar on uusi esittävän taiteen tuotanto ja konsepti, jota olemme saaneet olla kehittämässä ja rakentamassa Kiira Korven kanssa. Emme olisi tuotannon kanssa tässä vaiheessa ilman periksiantamatonta ja hedelmällistä yhteistyötä. Olemme äärettömän iloisia siitä, että Lumikuningattaren soihtu siirtyy nyt luontevasti Laura Lepistölle, kertoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

  Alkuvuodesta siirtyneen koko perheen suurtuotannon visuaalinen ilme ja roolitus uudistuivat

  Lumikuningattaren roolin luistelee moninkertainen taitoluistelun EM- ja MM-mitalisti Laura Lepistö. Kiira Korpi jää pois aikataulusyistä.

  – Olen hurjan kiitollinen, että olen saanut olla mukana rakentamassa näin ainutlaatuista suurtuotantoa Suomessa. Harmi, etten pystynyt sitoutumaan Lumikuningattaren rooliin enää sen jälkeen, kun esitystä jouduttiin koronan vuoksi siirtämään vuodella eteenpäin. Ystäväni Laura tulee olemaan valloittava Lumikuningatar ja haluan toivottaa hänelle ja koko tuotannolle parhainta onnea, Kiira Korpi kertoo.

   


  Tapahtumat > Teatteri ja tanssi


  Lumikuningatar
  su 1.1.
  19:00
  Hintaluokka: alk. 49 €
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Nokia Arena

  Nokia Arena
  Kansiareena
  Tampere
  33100

  Hotellit läheisyydessä


  Nokia Arena on tunnettu aiemmin myös nimillä Tampereen kansiareena, Tampereen kannen areena ja Uros Live -areena

  TOIMITUKSEN MAJOITUS- JA RAVINTOLAVINKKI ENNEN TAPAHTUMAA!
  Ravintola Saivo Kitchen & Bar

  Nokia Arenan kotisivut

  Lapland Hotels Arenan elämykselliset aitiot niin yritystilaisuuksien kuin yksityisjuhlienkin puitteina

  Katso myös parhaat baarit lähellä Nokia Areenaa

  Nokia Arena KOHOKOHTIA

  ti 31.1.18:30 Tappara – KalPaNokia Arena
  ke 1.2.18:30 Ilves - TPSNokia Arena
  to 2.2.18:00 Dream TheaterNokia Arena
  pe 3.2.18:30 Tappara – SportNokia Arena
  la 4.2.17:00 Ilves - JukuritNokia Arena
  ke 8.2.18:30 Tappara – ÄssätNokia Arena
  pe 10.2.18:30 Ilves - KärpätNokia Arena
  ma 13.2.18:30 Ilves - SportNokia Arena
  ti 14.2.18:30 Tappara – SaiPaNokia Arena
  ke 15.2.18:30 Ilves - HIFKNokia Arena
  pe 17.2.19:00 Iskelmä Gaala 2023Nokia Arena
  la 18.2.17:00 Tappara – JYPNokia Arena
  ti 21.2.18:30 Ilves - JYPNokia Arena
  ke 22.2.18:30 Tappara – HIFKNokia Arena
  pe 24.2.18:30 Ilves - TapparaNokia Arena
  la 25.2.16:00 Ilves - KooKooNokia Arena
  la 25.2.20:00 Tappara – SportNokia Arena
  ti 28.2.18:30 Tappara – KooKooNokia Arena
  pe 3.3.18:30 Ilves - LukkoNokia Arena
  su 5.3.19:00 Robbie WilliamsNokia Arena
  1 2  Lisää samanlaisia tapahtumia:
  TEATTERIT TAMPERE | TEATTERIT HELSINKI | TEATTERIT OULU | TEATTERIT HÄMEENLINNA
  Suomen teatterikaupungit ja niiden teatteriesitykset