Levätkää rauhassa, komisario Palmu

  Levätkää rauhassa, komisario Palmu, Kuva: Harri Hinkka
  Levätkää rauhassa, komisario Palmu, Kuva: Harri Hinkka
  ke 15.9.
  19:00
  TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI | Lapintie 3, Tampere | iCal

  Ennenkokematon Komisario Palmu -tarina 30-vuotispäiviään juhlivassa Tampereen Komediateatterissa

  Tampereen Komediateatteri juhlii! Näyttelijä Esko Raipia ja käsikirjoittaja-ohjaaja Tapio Parkkinen perustivat Tampereen Komediateatterin syksyllä 1991.

  30-vuotisjuhlanäytelmäksi teatteri on valinnut maailman kantaesityksen: Joel Elstelän isoisänsä Mika Waltarin aiemmin julkaisemattomasta elokuvakäsikirjoituksesta dramatisoiman dekkarikomedian Levätkää rauhassa, komisario Palmu.

  Kun upporikas häijy patriarkka löytyy kuolleena jylhän kartanonsa makuuhuoneesta, vaistoaa eläkkeelle jäänyt komisario Palmu heti,
  että kyseessä on murha. Murhan selvittämisessä Palmulla on apunaan uskollinen ystävänsä, etsivä Kokki sekä rikospoliisin päälliköksi kohonnut etsivä Virta. Oman rikkansa salaisuuksien soppaan ja Palmun elämään tuo nuori, suloinen kirjastoneiti, jota kohtaan jämerä komisario huomaa tuntevansa jotain romantiikkaan vivahtavaa… Rikostutkinnan edetessä menneisyyden aaveet kaivetaan esille ja lopullisen totuuden paljastuminen yllättää vanhan konkarietsivänkin – ehkä jopa kuolettavalla tavalla…

  Nimiroolissa Frans J. Palmuna nähdään erinomainen näyttelijä Aimo Räsänen. Esityksen ohjaa Komediateatterin taiteellinen johtaja Panu Raipia.

  Mika Waltarin perikunnan ja Tampereen Komediateatterin yhteistyö alkoi vuonna 2017, jolloin Komediateatterissa kantaesitettiin Kaasua, komisario Palmu! Joel Elstelän ja Panu Raipian yhteisohjauksena. Elstelä, joka on Waltarin tyttären poika, on dramatisoinut kaikki tähän asti nähdyt Palmut kirjoista näytelmiksi.

  – Yhteistyö Joelin kanssa on alusta alkaen ollut sujuvaa. Ymmärrämme Palmu-tarinat samalla tavalla ja ehkä Joel on tykästynyt tekemiini Palmuihin, kun halusi, että teen myös tämän historiallisen saagan viimeisen osan. Ja totta kai haluan joskus tehdä myös Tähdet kertovat -tarinan, mutta tehdään tämä nyt ensin, pohtii Raipia.

  Levätkää rauhassa, komisario Palmun roolitukset on pääosin tehty ja kaikki suunnittelijat palkattu; lavastuksesta vastaa Oskari Löytönen, valosuunnittelusta Jussi Kamunen, äänisuunnittelusta Janne Pärnänen ja maskeeraus- ja kampaussuunnittelusta Johanna Paakkanen. Pukusuunnittelu on Kaisa Savolaisen. Näytelmässä nähtävät elokuvalliset projisoinnit suunnittelee ja toteuttaa Matti Pekkanen.

  Levätkää rauhassa, komisario Palmun ensi-ilta on Tampereen Komediateatterin Päänäyttämöllä 15.9.2021


  Tapahtuma > Teatteri ja tanssi


  Levätkää rauhassa, komisario Palmu
  ke 15.9.
  19:00
  Hintaluokka: 44,50 €
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI

  TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI
  Lapintie 3
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Ravintolat läheisyydessä

  Sisko ja sen Veli | 30 m.

   

  Trattoria TammerinpuistoBistro Tammer | 240 m.

   

  Muusa | 300 m.

   

  Tampella | 230 m.

   

  Hotellit läheisyydessä

  Radisson Blu Grand Hotel Tammer | 260 m
  1920-luvun tyyliä edustava hotelli 50 metrin päässä Koskipuistosta. Huonehintoihin sisältyy ilmainen pääsy saunaan sekä ilmainen langallinen internetyhteys.

  KOHOKOHTIA

  ke 7.7.18:00 Korpelan kujanjuoksuTAMPEREEN KOMEDIATEATTERI
  ke 15.9.19:00 Levätkää rauhassa, komisario PalmuTAMPEREEN KOMEDIATEATTERI
  pe 15.10.19:30 Pete Poskiparta – Mentalisti 3.0TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI